zagrijavanje za euro

[FOTO] Španjolci i Portugalci 'bez municije'; Alvaro Morata i Pablo Sarabia promašivali su nemoguće...

Bionic
Reading

U najzvučnijem prijateljskom dvoboju igranom u petak nogometne reprezentacije Španjolske i aktualnog europskog prvaka Portugala su u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano odigrale bez pobjednika i bez golova, 0:0

Bila je to pretposljednja provjera za obje reprezentacije prije nastupa na EURU, Španjolska će još u utorak ugostiti Litvu, dok će Portugal u srijedu igrati na svom terenu protiv Izraela.

Sama utakmica je bila baš prijateljska, prvih 45 minuta proteklo je bez izrazitijih prilika na obje strane, ali uz nekoliko bespotrebno oštrih startova.

U nastavku se susret malo 'rasplamsao', Španjolci su dominirali i imali posjed lopte, no zahvaljujući neefikasnim napadačima nisu uspjeli zabiti i potvrditi prevlast.

  • +7
Španjolska - Portugal, nogomet, pripreme za EURO, 4.6.2021. Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

'Istaknuo' se Alvaro Morata koji je zapucao nekoliko izglednih prilika te pogodio prečku u samoj završnici utakmice, no Pablo Sarabia je ipak osvojio titulu 'mister promašaj', uspio je promašiti prazan gol...

Španjolska će na EURU igrati u skupini E, u Sevilli će 14. lipnja ugostiti Švedsku, 19. lipnja Poljsku, a 23. lipnja Slovačku.

Aktualni europski prvak Portugal će igrati u skupini F, natjecanje će otvoriti protiv Mađarske u Budimpešti 15. lipnja, slijedi susret protiv Njemačke u Münchenu 19. lipnja te povratak u Budimpeštu na susret protiv Francuske 23. lipnja.