problemi za izbornika

Zlatko Dalić otvoreno je progovorio u kakvom su stanju ozlijeđeni reprezentativci te hoće li Lovren i Brekalo biti spremni za početak Eura

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 04.06.2021 06:33
  • Objavljeno 04.06.2021 u 06:33
Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija danas se nakon dva dana odmora ponovno okuplja i nastavlja s pripremama za Euro. 'Vatreni' su u prvoj pripremnoj utakmici odigrali samo 1:1 s Armenijom u Velikoj Gorici, a već u nedjelju (6. lipnja, 20.45 sati) u Bruxellesu igramo s jakom Belgijom. No, izbornika Zlatka Dalića najviše brinu ozljede Dejana Lovrena i Josipa Brekala

Nakon utakmice s Armencima izbornik Zlatko Dalić nije bio sretan, samo 1:1 protiv reprezentacije koje je kvalitetom ipak debelo iza 'vatrenih'. No, na kraju se čini da to, barem tako tvrdi Dalić, nije bila tako loša utakmica njegovih izabranika.

'Nakon utakmica bio sam ljutit i nezadovoljan, ali potom sam navečer pogledao snimku i izbrojio da smo imali sedam čistih prilika, no zakazala je realizacija. Zato je umjesto pobjede, primjerice, rezultatom 4:0, završilo 1:1. Rezultat me deprimirao, imao sam gorak okus, no po napravljenoj analizi promijenio sam mišljenje. Stvorili smo više prigoda u jednom nastupu u Velikoj Gorici, nego u sve tri kvalifikacijske utakmice u ožujku zajedno', kazao je Zlatko Dalić u razgovoru za Sportske novosti te dodao:

'Pojedini igrači nisu u optimalnom stanju jer imali su problema u klubovima s ozljedama, ali očekujem da će doći do prave forme. Belgija nam je glavna proba za Englesku. Već u Bruxellesu težimo standardnosti za London...'

Najveći problem Zlatku Daliću u ovom su trenutku ozljede Dejana Lovrena i Josipa Brekala koji je stradao baš protiv Armenije.

'S Brekalom vjerojatno nije ništa posebno bitno. Osjetio je udarac, potom nezgodan doskok. Gležanj ga boli, izašao je zbog preventive jer dogovorili smo se da nema smisla da bilo što forsiramo. Ne bi trebalo biti ništa opasno...', nada se Dalić. A Brekalo je odmah nakon utakmice završio na pregledima, tijekom današnjeg dana trebali bi biti gotovi nalazi magnetske rezonance, a gotovo je sigurno da ga Dalić neće koristiti na utakmici s Belgijom u nedjelju.

  • +31
Hrvatska - Armenija, pripremna utakmica za Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

No, stanje Dejana Lovrena puno je teže, radi se o ligamentima koljena i još nitko ne zna kad će i hoće li uopće biti spreman za nastup na Euru.

'Lovrenov oporavak ide puno na bolje', otkrio je izbornik, no još uvijek nema previše razloga za optimizam:

'Za Belgiju sigurno neće biti spreman, a i za Englesku je možda također prerano...', potvrdio je ne baš optimistične vijesti izbornik Zlatko Dalić.

>> cijeli razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem pročitajte OVDJE