liga nacija

[FOTO] Portugalci razbili Švicarsku, Srbija u završnici sredila Slovence, a Španjolci jedva izvukli remi s Česima

05.06.2022 u 23:21

Bionic
Reading

U susretu 2. kola skupine 2 elitnog razreda Lige nacija Češka i Španjolska su odigrale 2:2, dok je Portugal deklasirao Švicarsku 4:0

Češka je u Pragu dva puta vodila protiv 'furije', no gosti su u posljednjim trenucima prvog i drugog dijela uspjeli izjednačiti.

Domaćin je poveo već u četvrtoj minuti golom Jakuba Pešeka, a izjednačio je Gavi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Barcelonin veznjak se upisao među strijelce sa 17 godina i 304 dana postavši najmlađi strijelac u povijesti 'furije'. Prije njega rekord je držao suigrač iz Barce Ansu Fati koji je bio sedam dana stariji kada je u rujnu 2020. zabio protiv Ukrajine.

Jan Kuchta u 66. minuti vratio domaćine u prednost, no u sudačkoj nadoknadi susreta je Inigo Martinez postavio konačnih 2:2 i tako spasio Španjolce poraza.

U drugom susretu iz skupine Portugal je deklasirao Švicarsku 4:0, a strijelci su bili William Carvalho (15), Cristiano Ronaldo (35, 39) i Joao Cancelo (68).

  • +7
Portugal - Švicarska, Liga nacija, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: LAURENT GILLIERON

Češka i Portugal vode na ljestvici s po četiri boda, Španjolska ima dva remija, a Švicarska dva poraza. Za četiri dana sastaju se Portugal - Češka, te Švicarska - Španjolska.

U skupini 4 drugog jakosnog razreda (Lige B) Norveška je na gostovanju pobijedila Švedsku 2:1 ostvarivši i drugu pobjedu.

Junak norveške pobjede je ponovo bio Erling Haaland koji je zabio oba gola (20-11, 69), čime je stigao do brojke od 18 golova u 19 nastupa za nacionalnu vrstu. Podsjetimo, Norvežani su prije tri dana slavili u Beogradu protiv Srbije 1:0, a gol je također postigao Haaland. Za Šveđane je strijelac bio Anthony Elanga u trećoj minuti nadoknade.

  • +7
Švedska - Norveška, Liga nacija, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: Christine Olsson/TT

U drugom susretu Srbija je u Beogradu bila uvjerljiva protiv Sloveniju 4:1. Aleksandar Mitrović (24), Sergej Milinković-Savić (56), Luka Jović (85) i Nemanja Radonjić (90+2) su zabili za Srbiju, a Petar Stojanović (30) za Sloveniju.

Slovenci su se dobro držali, a Srbija je dva gola za konačnu pobjedu 4:1 zabila u samoj završnici utakmice, u 85. i 92. minuti.

Na ljestvici vodi Norveška sa šest bodova, Srbija i Švedska imaju po tri boda, a Slovenija je na začelju s dva poraza.

U idućem kolu, 9. lipnja se sastaju Norveška i Slovenija, te Švedska i Srbija.