ep za rukometašice

[FOTO] 'Kraljice šoka' pobijedile Mađarsku; hrvatske rukometašice sve su bliže plasmanu u drugi krug EP-a

06.11.2022 u 19:50

Bionic
Reading

U susretu 2. kola A skupine Europskog prvenstva u Ljubljani, hrvatske rukometašice su pobijedile Mađarsku 21:18 (10:7) osvojivši važne bodove u borbi za plasman u drugi krug

Nakon poraza od Norveške i pobjede Mađarske nad Švicarskom, hrvatske rukometašice je očekivala iznimno važna utakmica protiv Mađarske. Bio je to dvoboj koji je vrlo vjerojatno odlučivao o drugom mjestu u skupini i dva boda koja će se prenositi u drugi krug.

Odabranice izbornika Nenada Šoštarića ovom su se pobjedom našle u sjajnoj poziciji. U slučaju da u zadnjem kolu svladaju, objektivno najslabiju ekipu u skupini, Švicarsku prenijet će dva boda u sljedeći krug natjecanja.

Brončane s posljednjeg EP-a fantastično su ušle u susret. Nakon 10 minuta igre vodile su 5:0, a Mađarska je tek u 12. minuti zabila prvi gol za 5:1. Mađarska je u 18. minuti smanjila na dva gola zaostatka (6:4), no četiri minuta kasnije ponovo je bilo pet razlike za 'kraljice šoka' (10:5). Do kraja poluvremena mađarske rukometašice su smanjile na 10:7.

U drugom dijelu naše su rukometašice nastavile s odličnom predstavom i nisu dozvoljavale suparnicama da se ozbiljnije približe. U posljednjih 10 minuta ušlo se sa šest golova razlike za naše djevojke (19:13), no pet minuta prije kraja Mađarska je imala kontru za minus tri, međutim sjajna Tea Pijević je 'skinula' zicer. Dvije i pol minute prije kraja Mađarska je smanjila na 16:19, no gol Valentine Blažević iz sedmerca za 20:16 minutu i pol prije kraja vratio je mir u naše redove. Na koncu je završilo 21:18.

  • +14
Hrvatska - Mađarska, rukometašice, EP u Rukometu, 6.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Igor Kupljenik/MI-PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hrvatsku su do pobjede vuke Valentina Blažević s devet golova, te Pijević s 14 obrana. Tena Petika, Ana Debelić i Paula Posavec zabile su po tri gola. U suparničkim redovima najefikasnije u bile Viktoria Lukacs s četiri, te Petra Tovizi i Csenge Kuczora s po tri gola. Jedna od najboljih mađarskih igračica Katrin Gitta Klujber nije zabila niti jedan gol iz šest pokušaja.

Posljednji nastup u skupini hrvatske rukometašice imat će u utorak protiv Švicarske, a u drugom susretu će igrati Norveška i Mađarska.

Na ljestvici nakon nepotpunog 2. kola Norveška, Hrvatska i Mađarska imaju po dva boda, dok je Švicarska na nuli. Plasman u drugi krug izborit će tri najbolje selekcije iz skupine.

HRVATSKA - MAĐARSKA  21:18 (10:7)

HRVATSKA: Kapitanović, Pijević; S. Posavec 1, P. Posavec 3, Debelić 3, Blažević 9, D. Kalaus, Ježić, Japundža 1, Krsnik 1, Prkačin, L. Kalaus, Burić, Šimara, Barišić, Petika 3

MAĐARSKA: Szemerey, Janurik; Toth, Tovizi 3, Koros 2, Albek, Marton 1, Debreczeni-Klivinyi, Topfner 2, Vamos 1, Klujber, Kacsor 2, Bordas, Kuczora 3, Lukacs 4, Hornyak

SEDMERCI: Hrvatska 3/3  Mađarska 3/5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Mađarska 2 minute