bundesliga

[FOTO] Josip Juranović u debiju asistirao za gostujuću pobjedu svog Union Berlina koji se tako probio na drugo mjesto

25.01.2023 u 23:27

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović upisao je asistenciju u svom debiju za Union Berlin koji je na gostovanju pobijedio Werder 2:1 u susretu 17. kola njemačkog prvenstva

Werder je poveo u 14. minuti golom Amosa Piepera, no samo četiri minute kasnije izjednačio je Janik Haberer. Union Berlin je okrenuo rezultat u prvoj minuti nastavka. Josip Juranović je ubacio iz kornera, a Kevin Behrens glavom zabio za vodstvo gostiju.

Juranović je prije tri dana potpisao za berlinski klub i nije se očekivao njegov nastup. Međutim, trener Urs Fischer uvrstio ga je u momčad od prve minute, ali ne na poziciju desnog beka što je igrao u reprezentaciji, već na poziciji 'wing beka', u 3-5-2 formaciji. Juranović je na toj poziciji igrao i u Legiji prije nego što je preselio u Celtic.

Juranović je odradio svih 90 minuta za Union Berlin koji se ovom pobjedom probio na drugo mjesto na ljestvici.

  • +3
Bremen - Union Berlin, Bundesliga, 25.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

Važna tri boda, ali u borbi za prvoligaški spas, je osvojio i Augsburg porazivši Borussiju Moenchengladbach sa 1:0. Gol odluke zabio je Mergim Berisha u 82. minuti.

Za domaći sastav je do 66. minute igrao hrvatski nogometaš Dion Drena Beljo. Bivši napadač Osijeka je u 36. minuti i zabio gol, ali je poništen nakon asistencije VAR-a zbog zaleđa. David Čolina nije nastupio za Augsburg.

Freiburg i Eintracht su odigrali 1:1. Gosti su poveli u 43. minuti preko Randala Kolo Muanija, a izjednačio je Matthias Ginter u 47. minuti.

Hrvoje Smolčić je odigrao cijeli susret za Eintracht, dok Kristijan Jakić nije ulazio u igru.

Standings provided by Sofascore