sp u rukometu 2023.

[FOTO] Francuzi su u drugom poluvremenu 'slomili' Njemačku te izborili polufinale SP-a protiv domaćina Šveđana

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 25.01.2023 23:05
  • Objavljeno 25.01.2023 u 23:04
Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija izborilia je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u Gdanjsku nadigrala Njemačku 35:28 (16:16)

Francuska je, bez obzira na izjednačenu i tvrdu borbu prvom poluvremenu, na kraju upisala uvjerljivu pobjedu protiv Njemačke i tako se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prvo je poluvrijeme pružilo borbenu igru s obje strane, većim se dijelom igrali gol za gol, a Njemačka je uspjela na odmor otići s neriješenim rezultatom, bilo je 16:16.

No, u drugom poluvremenu je na terenu postojala samo jedna reprezentacija, a to je bila Francuska.

Francuzi su otpor žilavih i borbenih Nijemaca slomili na startu drugog dijela i do kraja su samo održavali razliku do konačnih 35:28. Strijelce pobjedničke reprezentacije su predvodili Nedim Remili i Ludovic Fabregas s po pet golova. U Njemačkoj je najefikasniji sa šest golova bio Johannes Golla.

  • +14
Francuska - Njemačka, SP rukomet, četvrtfinale, 25.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: JANEK SKARZYNSKI / AFP / Profimedia

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak, 27. siječnja, igrat će se u stockholmskoj Tele2 Areni. Danska igra protiv Španjolske, a Francuzi idu na domaćine Šveđane.

Znakovito, repriza je to polufinala prošlog Svjetskog prvenstva u Egiptu, gdje su Danci bili bolji od Španjolaca, a Šveđani svladali Francuze, da bi potom u finalu Danska svladala Švedsku te tako drugi put zaredom osvojila svjetski naslov.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal