ZAISTA STRAŠNO!

[FOTO] Finalistica US Opena kao motivaciju je imala sramotnu izjavu iz škole; riječi koje joj je uputila učiteljica ima u glavi svaki dan

tportal

Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

U finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena igrat će 19-godišnja Kanađanka Leylah Fernandez i 18-godišnja Britanka Emma Raducanu, a jedna od njih imala je nevjerojatnu motivaciju iz škole

Podsjećamo, Fernandez je u polufinalu pobijedila drugu nositeljicu Bjeloruskinju Arinu Sabalenko sa 7-6 (3), 4-6, 6-4, dok je Raducanu porazila Grkinju Mariju Sakari sa 6-1, 6-4. Za obje igračice najveći je to uspjeh u karijeri.

Kanađanka se može pohvaliti kako je ove godine osvojila svoj prvi WTA turnir u Monterreyu, a nakon prolaska u finale US Opena otkrila je novinarima izjavu koja ju je motivirala do dođe do ovog uspjeha. To je bila na neki način omalovažavajuća poruka učiteljice iz škole.

  • +1

Kanadska tenisačica Leylah Fernandez

Izvor: EPA / Autor: JOHN G. MABANGLO

'Učiteljica mi je rekla da prestanem igrati tenis, kako nikad neću uspjeti i da se samo usredotočim na školu. Drago mi je što mi je to rekla, da svaki dan imam tu frazu u glavi koja mi govori: Nastavit ću raditi, gurati, dokazati joj da sve o čemu sam sanjala da ću postići', rekla je Fernandez.

Fernadez je je ulaskom u finale postala najmlađa finalistica Grand Slam turnira od Marije Šarapove 2004. godine, međutim samo nekoliko sati kasnije nadmašila ju je 18-godišnja Raducanu.