ZAISTA STRAŠNO!

[FOTO] Finalistica US Opena kao motivaciju je imala sramotnu izjavu iz škole; riječi koje joj je uputila učiteljica ima u glavi svaki dan

10.09.2021 u 16:13

Bionic
Reading

U finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena igrat će 19-godišnja Kanađanka Leylah Fernandez i 18-godišnja Britanka Emma Raducanu, a jedna od njih imala je nevjerojatnu motivaciju iz škole

Podsjećamo, Fernandez je u polufinalu pobijedila drugu nositeljicu Bjeloruskinju Arinu Sabalenko sa 7-6 (3), 4-6, 6-4, dok je Raducanu porazila Grkinju Mariju Sakari sa 6-1, 6-4. Za obje igračice najveći je to uspjeh u karijeri.

Kanađanka se može pohvaliti kako je ove godine osvojila svoj prvi WTA turnir u Monterreyu, a nakon prolaska u finale US Opena otkrila je novinarima izjavu koja ju je motivirala do dođe do ovog uspjeha. To je bila na neki način omalovažavajuća poruka učiteljice iz škole.

Kanadska tenisačica Leylah Fernandez Izvor: EPA / Autor: JOHN G. MABANGLO

'Učiteljica mi je rekla da prestanem igrati tenis, kako nikad neću uspjeti i da se samo usredotočim na školu. Drago mi je što mi je to rekla, da svaki dan imam tu frazu u glavi koja mi govori: Nastavit ću raditi, gurati, dokazati joj da sve o čemu sam sanjala da ću postići', rekla je Fernandez.

Fernadez je je ulaskom u finale postala najmlađa finalistica Grand Slam turnira od Marije Šarapove 2004. godine, međutim samo nekoliko sati kasnije nadmašila ju je 18-godišnja Raducanu.