premier liga

[FOTO] Chelsea s Tuchelom na klupi ne zna ni za poraz, ali ni za primljeni gol; 'plavci' slavili kod Mourinhovog Tottenhama

04.02.2021 u 23:03

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 22. kola engleskog nogometnog prvenstva, Chelsea je u gostima slavio pobjedu 1:0 nad Tottenhamom. 'Spursima' je to treći uzastopni poraz.

Bila je to skromna predstava u kojoj su gosti ipak pokazali nešto više, a pitanje pobjednika je razriješeno iz jedanaesterca u 24. minuti.

Eric Dier je neoprezno oborio Tima Wernera, a Jorginho je bio siguran s bijele točke. Najbolju priliku 'spursi' su imali u 79. minuti kada je Erik Lamela pucao s ruba kaznenog prostora, a Edouard Mendy odlično obranio.

Spursima je to bio treći uzastopni poraz, što im se nije dogodilo od 2012. godine, dok je Jose Mourinho prvi put u trenerskoj karijeri izgubio dvije domaće ligaške utakmice u nizu nakon što je u posljednjem susretu kod kuće stradao od Liverpoola (1:3).

Za razliku od Portugalca, njegov kolega na suparničkoj klupi Nijemac Thomas Tuchel je imao razloga za zadovoljstvo. Bio je to njegov treći susret na klupi 'bluesa' pri čemu druga pobjeda uz remi i razliku pogodaka 3:0.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 74. minute, a pet minuta ranije bio je blizu postizanja gola, no pucao je pored gola.

  • +11
Tottenham - Chelsea 0:1 Izvor: EPA / Autor: Neil Hall / POOL