premier liga

[FOTO] Bivši Bilićev klub priredio novo veliko iznenađenje; nakon remija sa Cityjem, WBA sada bodove uzeo i vodećem Liverpoolu

27.12.2020 u 19:48

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 15. kola Engleske lige lider Liverpool i WBA su odigrali 1:1, pa su se prvaci propustili značajnije odvojiti na vrhu, dok je bivši klub Slavena Bilića osvojio prvi bod pod novim trenerom, Samom Allardyceom

Liverpool je kiksao na svom Anfieldu u prvoj utakmici nakon 7:0 pobjede nad Crystal Palaceom i to protiv slabašnog WBA, ali je nastavio domaći niz od 67 prvenstvenih utakmica bez poraza. Momčad Jürgena Kloppa pokazala je slabu predstavu protiv WBA, koji se može pohvaliti da je u kratkom vremenu ostao neporažen protiv Citya i Liverpoola, a njihov novi trener Sam Allardyce da ni nakon četiri utakmice nema poraz protiv Kloppa.

'Redsi' su poveli preko Senegalca Sadia Manea u 12. minuti, ali Liverpool otad nije pokazivao želju zabiti i drugi gol, te zaključiti utakmicu. Kazna je stigla u 82. minuti kada je nakon udarca s kuta Nigerijac Sammy Ajayi pogodio mrežu, da bi u zadnjim sekundama dvoboja vratar gostiju Johnstone obranio udarac glavom Firmina.

Liverpool je 1343 dana bez poraza kod kuće u prvenstvu, a za to vrijeme odigrao je 67 utakmica (55 pobjeda, 12 remija). Apsolutni rekord drži Chelsea, koji je sakupio 86 uzastopnih utakmica bez poraza na Stamford Bridgeu između 2004. i 2008.godine.

Liverpool je peti put u prvenstvu odigrao neriješeno i zauzima prvo mjesto sa 32 boda, tri više od gradskog rivala Evertona, dok je West Bromwich Albion na predzadnjem mjestu sa osam osvojenih bodova.

  • +13
Liverpool - West Bromwich Albion Izvor: EPA / Autor: Clive Brunskill / POOL