Dobar posao u maksimiru

Finalist Svjetskog prvenstva potpisuje za Dinamo na četiri godine; Nenad Bjelica već ga je pozvao na pripreme u Rovinj

12.01.2020 u 17:42

Bionic
Reading

Kim Hyun Woo i Kim Gyu Hyong iz Ulsan Hyundaija potpisuju za Dinamo

Dinamo će kroz nekoliko dana potpisati s velikim talentom iz Južne Koreje. Kim Hyun Woo stavit će potpis na ugovor s 'modrima' koji će ga za Zagreb vezati iduće 4,5 godine, pišu Sportske novosti. Dinamo će za 20-godišnjeg stopera Ulsan Hyundaiju platiti oko 600.000 dolara.

Woo je već dvije godine na Maksimiru gdje je stigao nakon što je njegova bivša ekipa osvojila memorijalni turnir Mladen Ramljak. Korejci su te godine bili prava senzacija pobijedivši najprije Feyenoord, pa Eintracht, a onda u finalu i Dinamo s visokih 4:0.

Woo je u toj utakmici zabio gol s centra, a kasnije je proglašen i najboljim igračem turnira. Nakon Ramljaka brojni su europski klubovi želi dovesti mladu korejsku zvijezdu, ali njegov menadžer Branko Hucika mu je preporučio da ode u Dinamo. 'Modrima' je pak preporučio da dovedu i Kim Gyu Hyonga koji je turnir propustio zbog toga što je slomio palac mjesec dana ranije.

Obojica su posuđena Dinamu na dvije godine s opcijom otkupa i obojicu će 'modri' sada kupiti, ali prioritet je Woo koji je priključen i prvoj ekipi što pokazuje koliko ga cijene u klubu. Dodajmo i da je Woo s U-20 reprezentacijom Južne Koreje igrao u finalu Svjetskog prvenstva koje se održavalo prošle godine. Izgubili su od Ukrajine i okrunili se srebrom. Dinamo će tako za nešto manje od milijun eura dobiti dva kvalitetna pojačanja za budućnost.