neporažen u profi-ringu

Filip Hrgović zaprijetio Amerikancima: Bez Thompsonove pjesme ne ulazim u ring

28.05.2019 u 18:14

Bionic
Reading

Nakon što je Filip Hrgović za 60 sekundi nokautirao američkog teškaša Gregoryja Corbina, i upsao novu pobjedu u profesionalnom ringu, Hrgović se vratio u Zagreb te prenio dojmove, ali i najavio što ga čeka u budućnosti

Hrvatski bokasč Filip Hrgović nakon 60-tak sekundi prve runde nokautirao je američkog boksača Gregoryja Corbina (38) na priredbi u Oxon Hillu u saveznoj državi Maryland. Nastavio je Sesvećanin besprijekoran niz u profesionalnoj karijeri šestim nokautom i osmom pobjedom u osam mečeva.

'Htio bih zahvaliti našem veleposlaniku u SAD-u Pjeru Šimunoviću koji je bio na meču sa svojom ekipom i lijepo nas je ugostio u Washingtonu. Svaka mu čast, osjećali smo se kao doma. Pozdravljamo ga i hvala mu na tome. Hvala i Matchroom Boxingu, Eddieju Hearnu, Sauerlandu, Željku Karajici koji stoje iza svega ovoga i koji vode moju karijeru zasad jako, jako dobro. Hvala i Jusufu Hasanu koji je moj trener, šaljem Pedru Diazu pozdrave u Miami', započeo je Hrgović press-konferenciju, prvu po povratku iz SAD-a.

  • +10
Filip Hrgović održao konfereciju za medije nakon pobjede na Corbinom Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Otkrio je Filip kad bi ponovno mogao u ring. Ne želi previše čekati jer se želi penjati na listi najboljih teškaša. Sada je na 15. poziciji.

'Već ima nekih datuma o kojima se priča, krajem kolovoza, u subotu, 24. kolovoza. Spomenuli su mi taj datum. Tu negdje, kraj kolovoza, početak rujna trebala bi biti sljedeća borba ako sve bude kako treba', rekao je Hrgović i dodao:

'Želio bih neko veliko ime iz svijeta boksa, poput Dereka Chisore, Josepha Parkera, Aleksandra Povetkina, Carlosa Takama, nekoga tko je u samog vrhu, jer ću tako izvući najbolje od sebe. Najbolji sam kad su najopasniji ispred mene. Onda je trening kamp puno žešći, svaki je trening ubitačan, jedino tako mogu izvući najbolje od mene. Bit će to teško dogovoriti jer nikom nije u interesu izgubiti od klinca s osam mečeva'.

Prije dva mjeseca u javnost je izašla njegova izjava kako se trajno seli u Ameriku, ali Hrgović je to demantirao. 

'To je izvučeno iz konteksta. Ispalo je kao da sam prodao svu imovinu i ne vraćam se. To nije točno. Potpisali smo ugovor s Matchroomom, idući mečevi će biti u Americi i prirodno je da ću tamo biti dulje vrijeme. Možda se za sljedeće mečeve neću vratiti u Hrvatsku i ostati tamo. Ne odlazim iz Hrvatske, plan je da se preselim u ovu dvoranu. Ako Bog da, da mi karijera potraje još 10-15 godina, nikad ne znaš, sve će se događati u ovoj dvorani. Možda ne još koji meč, ali želja mi je da se sve ovdje preseli i da ćemo cijeli svijet napadati iz Jelkovca, haha. Kao Nikola Šubić Zrinski u Sigetu. Znao je da dolazi Sulejman s 100.000 vojnika, on je imao par tisuća. Znao je da ide u smrt, ali nije se predao. Ljudi imaju iza sebe države poput Velike Britanije, Amerike i Rusije, ali idemo! Idemo na pobjedu'.

Hrgović je u ring trebao ući uz Marka Perkovića Thompsona 'Geni kameni', ali nisu mu udovoljili želji..

'Čak ni glavnoj zvijezdi eventa nisu pustili ulaznu pjesmu. Inzistirao sam na tome prije borbe, spomenuo sam i promotoru i svi su se iznenadili. Idući put ću pričekati i neću izaći prije nego što puste 'Geni kameni'. Žao mi je što nisu pustili hrvatsku pjesmu usred Washingtona. Možda su preveli tekst i CIA je intervenirala', u šaljivom tonu zaključio je Hrgović.