NOVIGRAD MULTI-KULTI

Fifa odbacila optužbe ManCityja o rasizmu Riječana

09.12.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Mlada momčad Manchester Cityja već je dva puta bila gost istarskog Novigrada i hotela Maestral, gdje su tijekom desetodnevnih priprema, pod vodstvom bivšeg francuskog reprezentativca Patricka Vieire odrađivali pripreme za nove sezone. I u oba su puta oduševljeni odlazili iz Istre, s najavom povratka na isto mjesto i sljedeće godine

Bilo je tako i u srpnju, prije nešto manje od pola godine. No s kraja priprema povlačilo se i neugodno pitanje navodnog rasističkog ispada mladog nogometaša Rijeke. Naime, mlade su momčadi odigrale međusobni dvoboj, ali koji nije završio. Krajem prvog poluvremena, grubim prekršajem Francuz Seko Fofana zaustavio je Marka Marciuša za što je zaradio crveni karton, nakon čega je trener Cityjeve mlade momčadi, legendarni Patrick Vieira, odlučio povući momčad s terena. Rezultat je u tom trenutku bio 1:0 za momčad s Kantride.

Manchester City tada je na klupskoj stranici objavio kako od HNS-a očekuje da istraži ovaj slučaj, a svoje viđenje situacije u ime Rijeke dao je Ranko Buketa, koordinator za struku mlađih momčadi.

'Trener Manchester Cityja Patrick Vieira ušao je u teren, nešto raspravljao sa sucem, a onda, na čuđenje dobro popunjenog stadiona u Novigradu, povukao svoju momčad s terena. Koji su razlozi tome, znani su samo njemu. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će s lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj', izjavio je Buketa.

Sada, skoro pa pola godine kasnije, po tom se pitanju oglasila i Fifa.

'Nije bilo dovoljno elemenata da se opravdava otvaranje disciplinskog postupka', piše u Fifinom priopćenju, a koje potpisuje Thomas Hug, uz dodatak.

'Predsjedniku Disciplinske komisije Fife drago je vidjeti da su Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza te Patrick Vieira pozitivno reagirali prema ovom slučaju.'

Važno je za dodati da je NK Rijeka na spomenutoj utakmici u momčadi imala šest igrača iz Nigerije, što dovoljno govori da se u momčadi s Kvarnera o rasizmu ni ne pomišlja!