prijeti senzacijom

Ferrarijev novi klinac šokirao elitu u Formuli 1: Bit će prvi favorit za osvajanje titule?

28.02.2019 u 18:10

Bionic
Reading

Charles Leclerc za volanom Ferrarija odvezao je uvjerljivo najbrži krug na testiranju u Barceloni ovog četvrtka i tako istaknuo kandidaturu za osvajanje titule prvaka...

'Nisam vozio na samom rubu,' hvali se Charles Leclerc nakon što je konkurenciju krugom 1:16.231 ostavio daleko iza sebe na testiranju u Barceloni. U sedam dana nije viđen tako brz krug poput ovog.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Samo dan nakon što je Vettel završio u zaštitnoj ogradi i napravio veliku štetu na Ferrariju, momčad je uspjela osposobiti bolid i dati ga u ruke 21-godišnjeg Monegašanina koji je svima pokazao koliko je talentiran, ostavivši iza sebe također iznenađujuće brzog Tajlanđanina Alexandera Albona za čak šest desetinki.

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Ima još prostora, ali moram i još mnogo toga naučiti o bolidu i na njega se naviknuti,' naglašava Leclerc koji će definitivno biti kandidat za naslov prvaka, a po nekima hrabrijim prognozerima i prvi favorit, s obzirom na sjajnu formu Ferrarija i slabosti koje pokazuje Sebastian Vettel.

Što se pak Mercedesa tiče, dan prije kraja testiranja Hamilton i Bottas još nisu uspjeli složiti pošteni krug i žale se na balans bolida, a iako je jasno da skrivaju pravu formu, čini se da bi mogli zaostajati za Ferrarijem, a i Red Bullom kad jednom sezona počne 17. ožujka utrkom u Melbourneu...