hrvatsko sportsko čudo

Fenomenalna Jana Koščak (16) srušila rekord kojeg je čak 23 godine držala Blanka Vlašić; ona je budućnost hrvatske atletike

15.01.2023 u 18:13

Bionic
Reading

Varaždinka Jana Koščak (16) briljirala je na Mlađem seniorskom (U-23) dvoranskom prvenstvu Hrvatske. Članica AK Sloboda Varaždin oborila je rekord kojeg je od 2000. godine držala Blanka Vlašić

U hrvatskoj se razvija još jedno atletsko čudo od djeteta. Radi se o sjajnoj višebojki Jani Koščak (16) koja je na Mlađem seniorskom (U-23) dvoranskom prvenstvu Hrvatske briljirala u skoku u vis.

Jana je preskočila ljestvicu na visini od 190 centimetara i tako oborila rekord (183 centimetra) kojeg je još od 2000. godine držala Blanka Vlašić!

Mlada je Varaždinka tako nakon pune 23 godine poboljšala rekord za čak sedam centimetara i najavila još bolje dane za hrvatsku atletiku.

Treba istaknuti kako je Jana Koščak jedna je od najsvestranijih mladih atletičarki u Europi. Prošle godine na Europskom prvenstvu je pobijedila u skoku u vis, skoku u dalj i na 100 metara s preponama te je istovremeno postavila osobne rekorde u čak pet od ukupno sedam disciplina u kojima se natjecala!