engleska liga

Chelsea napokon stigao do prve pobjede u 2023. godini, Newcastle se vratio na treće mjesto prvenstvene ljestvice

15.01.2023 u 17:31

Bionic
Reading

Nogometaši Newcastle Uniteda vratili su se na treće mjesto ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1:0 domaćom pobjedom protiv Fulhama u susretu 19. kola. Chelsea je istim rezultatom u 'malom derbiju' Londona svladala Cryatal Palace

Newcastle je do pobjede protiv Fulhama stigao sretno i spretno golom Alexandera Isaka u 89. minuti. A 20 minuta ranije Fulham je imao veliku priliku povesti jer je dobio penal zbog prekršaja Trippiera na Decordova-Reidu.

No, srpski napadač Aleksandar Mitrović se prilikom izvođenja penala poskliznuo, udario loptu desnom nogom kojom se pogodio u lijevu, a iako je lopta završila u mreži sudac je poništio gol zbog nepravilnog izvođenja.

Bio je to već treći nerealizirani penal Mitrovića u Premier ligi ove sezone čime je već sada, na polovici sezone izjednačio negativan rekord u toj kategoriji kojega su u sezoni 2018./'19. postavili Paul Pogba i Gylfi Sigurdsson.

Treći Newcastle sada ima 38 bodova, kao i četvrti Manchester United, a drugi Manchester City ima samo bod više. Na vrhu je Arsenal, koji od 17.30 sati gostuje kod Tottenhama, s 44 boda.

Mateo Kovačić ušao je u igru u 89. minuti u 1:0 domaćoj pobjedi Chelseaja protiv Crystal Palacea, a strijelac jedinog gola bio je Kai Havertz u 65. minuti.

Bila je ovo prva pobjeda Chelseaja u 2023. godini u kojoj su ostvarili remi i tri vezana poraza.

Deseti Chelsea se sada izjednačio bodovno s devetim Liverpoolom, oba kluba imaju po 28 bodova, dok je Crystsal Palace 12. s 22 osvojena boda.

Standings provided by Sofascore