ISPISUJE POVIJEST

Federer želi osvojiti 20 grand slamova

12.08.2010 u 19:30

Bionic
Reading

Švicarski teniski čarobnjak Roger Federer trenutno je treći igrač svijeta, no dominantna figura proteklog desetljeća planira novi napad na vrh i podebljavanje svog fascinantnog niza uspjeha na grand slam turnirima

Federer ima 29 godina i 16 osvojenih grand slam turnira, ali ne uživa u vlastitoj slavi. Pred njim je jedan veliki zadatak.

'Prije umirovljenja želio bih u riznici imati 20 velikih naslova. S obzirom na to da sam uzimao po tri ili dva u godini, mislim da je takva opcija realna', smatra velikan koji je nakon poraza od Berdycha u četvrtfinalu Wimbledona prvi put nakon sedam godina pao na treće mjesto ATP ljestvice.

'Nije stvar u motivaciji, još sam itekako motiviran. Godine igraju ulogu, nije više lako se regenerirati kao kada sam bio tinejdžer. Ipak, puno sam profesionalniji nego ranije i puno vremena provodim na istezanjima i masažama', kaže otac jednogodišnjih blizanki.

Ostane li Rafael Nadal zdrav, bit će to epohalno dostignuće. Iako Nadal ima 'tek' osam velikih naslova, Federera je pobjeđivao u šest od osam ogleda na najvećoj sceni, od čega čak pet puta u finalima.