prava majstorija

Federer opet izveo jedini udarac u tenisu koji je potpuno neobranjiv!

13.03.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Uvjerljivu pobjedu protiv Filipa Krajinovića začinio je Roger Federer potezom o kojem se najviše priča nakon meča, iako mi nije donio poen...

Švicarski 36-godišnji tenisač nedavno je u Rotterdamu postao najstariji broj 1 u povijesti ATP ljestvice, a ovog tjedna u Indian Wellsu brani titulu pobjednika i skuplja bodove kojima bi mogao produžiti svoju vladavinu možda i do kraja 2018. godine.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bez ozlijeđenih Murrayja, Nadala i Đokovića apsolutni je favorit na prestižnom američkom turniru, no još je dugi put do konačnog trijumfa, jer pobjedom ovog ponedjeljka protiv Filipa Krajinovića tek se plasirao u osminu finala.

Zanimljivo, nakon meča manje se priča o uvjerljivih 6:1, 6:2 Federera protiv srpskog tenisača, a puno više o potezu koji teniskoj legendi zapravo nije donio niti poen.

Naime, u jednom trenutku Federer je nakon dosuđenog auta skratio jednu lopticu koja se nakon što je završila u protivničkom polju vratila na Rogerovu stranu terena.

Rotacija je bila takva da je zbunila dječaka koji skuplja loptice što je postao hit na društvenim mrežama, a da se zbilja radi o majstoriji i jedinom udarcu koji je u tenisu potpuno neobranjiv svjedoči i to što je Federer podijelio snimku tog trenutka na Twitteru, očito ponosan na izvedeno.

U svakom slučaju, još jedan dokaz zašto ga gotovo svi ljubitelji ovog sporta smatraju najvećim tenisačem svih vremena...