LEGENDA OPET BLISTA

Falcao u suzama srušio Argentince

15.11.2012 u 12:27

Bionic
Reading

Odigrani su četvrtfinalni ogledi Svjetskog prvenstva u futsalu, a gledatelji na Tajlandu imali su priliku uživati u fantastičnim okršajima i preokretima za pamćenje

Za finale će se boriti Brazil i Kolumbija te Italija i Španjolska, a način na koji su Brazilci i Talijani ušli u polufinala ući će u povijest ovog dinamičnog sporta.

Ricardinho je s tri gola (spektakularne škarice za kraj hat-tricka) već nakon deset minuta Portugal doveo na sam rub polufinala, ali uporni Talijani su smanjili iz penala, pa zabili dva gola u zadnje dvije minute i postavili konačnih 4:3 u produžetku.

U derbiju Latinske Amerike Argentina je povela protiv Brazila sa 2:0 i onda osjetila nogometni gnjev. Brazilci su četiri puta pogodili okvir gola sve dok Neto nije sedam minuta prije kraja uspio probiti 'kletvu stativi' i smanjiti rezultat.

Brazilci, branitelji naslova, u prva su četiri ogleda (četiri pobjede) zabili čak 36 golova, a samo jedan je zabio njihov ponajbolji igrač svih vremena Falcao. Legenda polako zalazi u pozne godine, sa 35 više nema eksplozivnost, pa ni minutažu kao nekada. Ali kada 'gori' Brazilci i dalje guraju loptu baš njemu.

Tako je Falcao u 35. minuti čuvaru kroz noge pogodio za produžetak, a tamo je nakon tri minute pogodio još jednom i odveo Brazil u polufinale. Pogodak s više od deset metara slomio je legendu, rasplakao se od sreće već na terenu, a suze nisu stajale ni nakon povratka na klupu. Ne ostavlja protivnike na prvom koraku, ali i dalje je ključna prijetnja Brazilaca u presudnim trenucima.

U reprizi finala zagrebačkog Eura Španjolska je sa 3:2 (opet) svladala Ruse, a Kolumbija je sa 3:1 izbacila Ukrajinu. Polufinala su na rasporedu u petak, dok je završnica u nedjelju.

Gol i emocije istinske legende malog nogometa
Snimka talijanskog preokreta sa 0:3 na 4:3