SVE IZGLEDA NEKAKO POZNATO

Evo zašto su Grci poludjeli na izbornika; Michael Skibbe kao Ante Čačić

10.11.2017 u 17:55

Bionic
Reading

Grčki mediji prekrižili su svojeg izbornika Michaela Skibbea poslije debakla na Maksimiru (4:1) u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija

Njemački stručnjak koji je u listopadu 2015. preuzeo grčku nacionalnu vrstu proživljava jednako teške trenutke kao i bivši izbornik Hrvatske Ante Čačić, a ukoliko se ne dogodi čudo u nedjelju slijedi mu ista sudbina – ostat će bez posla.

Grči mediji ne štede Skibbea, a zanimljivo je to da mu zamjeraju sve ono isto zbog čega je hrvatska javnost prozivala Antu Čačića dok je vodio Modrića i društvo.

Dakle, idemo redom. Grci su bijesni na svojeg izbornika i smatraju da je on pokopao reprezentaciju na Maksimiru. Tamošnji novinari pišu da je zabrljao sve što je mogao, od samog vođenja momčadi, postavljanja taktike, izmjene igrača...

Nije im jasan odabir pojedinih reprezentativaca za utakmicu (postavljanje između vratnica vratara Karnezisa, zatim u prvih 11 braniče Stafylidisa i Maniatisa zbog loše forme i male minutaže u klubovima...).

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

No grčku javnost najviše je zasmetalo što Nijemac nije imao ni malo samokritike odnosno što je nakon utakmice izjavio 'kako nije napravio ništa pogrešno'. Poznato? Tako je ne tako davno govorio i naš Čačić pa je postao bivši, a isti scenarij sada je neizbježan i za Skibbea.

  • +10
Navijači na Maksimiru, Hrvatska - Grčka, 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL