SASVIM SLUČAJNO

Evo što je ispalio Zdravko Mamić na pitanje o Šukeru; tko u to uopće vjeruje?

Zdravko Mamić i Davor Šuker

Zdravko Mamić i Davor Šuker

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zdravko Mamić najmoćnija je osoba hrvatskog nogometa, a na pitanje o jednoglasnoj podršci Izvršnog odbora HNS-a aktualnom predsjedniku Davoru Šukeru za novu kandidaturu svojim odgovorom iznenadio je sve

Javna je tajna da se u hrvatskom nogometu ne može ništa napraviti ili izabrati bez blagoslova Zdravka Mamića. Iako se špekuliralo kako je Dinamov savjetnik okrenuo leđa Davoru Šukeru i da uz to prvi čovjek HNS-a više ne uživa povjerenje nekih članova IO-a, dogodilo se suprotno.

Na sjednici IO Šuker je dobio jednoglasnu potporu, a nešto kasnije Zdravko Mamić se pred kamerom Nove TV pravio 'nevin'.

>> Procurila informacija o izborniku Zlatku Daliću koja baš svakoga zanima

  • +37
  • +34

Sva lica Zdravka Mamića

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Naime, dok je u žurbi ulazio u automobil, na novinarsko pitanje da prokomentira da su svi članovi IO stali uz aktualnog predsjednika Mamić je ispalio:

'Svratio sam u Savez samo da nešto uzmem. Nemam pojma, nisam bio ja tamo ljubavi moja.'

>> Dario Šimić poslao žestoku poruku poslije Šukerovog poteza

Sumnjamo da će obični nogometni navijači povjerovati u to da zaista nije znao unaprijed za scenarij koji se dogodio na sjednici - svi za Šukera!

Dodajmo da je na sjednici Šuker objavio kako će izborna Skupština biti 22. prosinca, a ne u travnju sljedeće godine kako se ranije nagađalo, a s tim potezom sadašnji predsjednik suzio je manevarski prostor mogućim protukandidatima Marijanu Kustiću i Dariju Šimiću, jer imaju jako malo vremena da predstave svoj program i sakupe devet potrebnih glasova Županijskih nogomentih saveza kako bi uopće došli u mogućnost da postanu službeni kandidati za prvog čovjeka HNS-a.

  • +11
  • +8

Davor Šuker

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Inače, Skuština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova. U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Hrvatski Telekom Prve lige daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga zajedno deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te iz ženskog nogometa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!