NIJE NI BLIZU KOLEGAMA

Procurila informacija o izborniku Zlatku Daliću koja baš svakoga zanima

21.11.2017 u 16:35

Bionic
Reading

Zlatko Dalić vodit će hrvatsku nogometnu reprezentaciju sve do Eura 2020., a za svoj posao bit će dobro i plaćen od strane HNS-a

Poznato je da vladajuća garnitura u HNS-u nije nešto posebno štedljiva pa je tako prošle godine potrošeno čak 195 milijuna kuna (202 milijuna prihoda), predsjednik Saveza Davor Šuker ima velika mjesečna primanja (55 tisuća kuna), isplaćivali su se i ogromni bonusi bivšem izborniku Anti Čačiću...

>> Evo koliko su zarađivali Bilić, Štimac i Kovač; je li moguće da je Čačić imao takvu plaću?

Uglavnom u HNS-u vlada financijsko blagostanje koje će se nastaviti i sljedećih godina, jer se Hrvatska plasirala na SP u Rusiji te tako u blagajnu donijela minimalno 52 milijuna kuna od Fifine nagrade.

Zato ne čudi da su u HNS-u bili široke ruke prema Zlatku Daliću koji je u najtežem trenutku imao hrabrosti preuzeti posrnulu reprezentaciju te je preko Ukrajine i Grčke odvesti na svjetsku završnicu.

Dalić je bio HNS-ov izbornik na žeton, ali nakon što se plasirao na SP te pošto je nogometna javnost stala uz njega zasluženo je dobio pravi ugovor i visoka primanja. Zarađivat će 500 tisuća eura godišnje odnosno oko 42 tisuće eura mjesečno, a taj iznos će se i povećavati ukoliko nacionalna vrsta u Rusiji dogura dalje od skupine.

>> Štimac nije izdržao; čestitao Daliću i igračima pa poželio veliku čistku!

Tih pola milijuna eura godišnje za običan puk je velik novac, ali hrvatski izbornik nije ni bliizu najplaćenijim trenerima koji će također voditi reprezentacije na World Cupu.

Na prvom mjestu su po primanjima izbornik njemačke Joachim Löw (ipak je on odveo 'elf' do naslova prvaka 2014.) i Argentinac koji vodi Saudijsku Arabiju Edgardo Bauza s po tri milijuna eura, iza njih slijedi na klupi Brazila Tite s 2,8 milijuna eura, strateg Rusije Stanislav Čerčesov s 2,6, pa sa po 2,5 milijuna eura izbornici Portugala (Fernando Santos) i Kolumbije (Jose Pekerman).

>> Ćiro ovo nije mogao prešutjeti: Daliću, to ti je bila pogreška!

  • +6
Zlatko Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Danilo Pavletic/PIXSELL

U TOP 10 još su argentinski izbornik Jorge Sampaoli (2,1 milijun eura), pa Gareth Southgate (Engleska) i Vahid Halilhodžić (Japan ) sa po dva milijuna eura i Carlos Queiroz (Iran) sa 1,7 milijuna eura.

Kao što se vidi Dalić im nije ni blizu...