TRANSFER IZMEĐU VELIKANA

Evo na koji način Milan dovodi posrnulog Realovog napadača; Ante Rebić dobiva suigrača s kojim je već rasturao suparničke obrane

10.05.2020 u 15:25

Bionic
Reading

Prelazak Luke Jovića iz Real Madrida u Milan ovih dana opet je postao aktualna tema u talijanskim medijima iako bi sve moglo biti stopirano zbog ozljede srpskog napadača

Srpski napadač stigao je u Real na početku ove sezone za čak 60 milijuna eura iz Eintracht Frankfurta, ali se pored jake konkurencije nije nametnuo i nikako nije opravdao uloženi iznos (24 utakmice, a tek dva gola).

No dobro, za njega ima vremena, tek su mu 22 godine, a ugovor s kraljevskim klubom veže ga sve do ljeta 2025. Ipak, za mladog igrača u ovim godinama najvažnije je da ima minutažu, a jasno je da je u Realu neće imati pa bi Jović sreću mogao potražiti negdje drugdje.

Zadnjih tjedana pislao se je o interesu Milana, a taj transfer opet je postao aktualan. Sada se i zna pod kojim uvjetima bi ovaj golgeter trebao završiti u posrnulom talijanskom velikanu. S obzirom na financijsku nestabilnost u svijetu uzrokovanu pandemijom koronavirusa u Realu su svjesni da neće vratiti uloženo pa su izvijesili cijenu od 40 milijuna eura.

I to je malo previše za Milan koji bi rado doveo Jovića na dvogodišnju posudbu pa bi ga tek onda otkupio ako bi Srbin zadovoljio.

Isti scenarij bio je s Antom Rebićem kojeg je Milan doveo na dvogodišnju posudbu i sljedeće sezone Hrvat će odraditi zadnju godinu ugovora, a Milan će ga moći otkupiti. Ukoliko Jović dođe u Milan bilo bi to odlično rješenje za Rebića, s kojim se dvije sezone sjajno nadopunjavao u Frankfurtu. Podsjetimo, njih su dvojica u sezonama 2017/18. i 2018/19. zajedno zabili čak 55 golova za Eintracht.

Treba znati da se Jović ovih dana ozlijedio, napukla mu je petna kost u desnom stopalu uoči povratka na treninge u klupskom centru i izbivat će s terena tri mjeseca, pa će njegovo trenutačno zdravstveno stanje umanjiti mu vrijednost.