MIŠLJENJE DOMAĆINA

Evo kako je portugalski izbornik vidio sudar s Hrvatima; slažete li se s njegovom analizom?

07.09.2018 u 08:24

Bionic
Reading

Nakon što su Portugal i Hrvatska odigrali 1:1 svoje viđenje prijateljskog dvoboja dao je izbornik aktualnog europskog prvaka Fernando Santos

Portugal po prvi puta nije pobijedio Hrvatsku za koju je bio 'crna mačka', jer je do tada imao četiri trijumfa u isto toliko susreta. U četvrtak je završilo 1:1, ali portugalski izbornik nije bio nezadovoljan.

'Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, u okvirima onoga što sam očekivao. Bilo je tu normalnih greškaka, ali to smo mogli i očekivati budući da ovi igrači ranije nisu igrali zajedno. Nažalost, nemamo treninge na kojima bi se oni privikavali jedni na druge pa nam zato služne ovakve utakmice', reako je Santos u gradu Faro gdje je održan dvoboj.

'Dobro smo ušli u utakmicu, ali pogodak Hrvatske nam je zatim stvorio probleme. Osjetili smo posljedice, trebali smo odmah reagirati no nije nam išlo. Nismo bili na pravoj razini desetak minuta, ali smo se ipak se vratili te izjednačili. Drugo poluvrijeme bila je jedna posve druga utakmica. Hrvatska je nastojala uspavati utakmicu, no mi smo igru držali pod kontrolom. Nisu nam stvarali poteškoće, međutim, naša dodavanja i igra u dubinu nisu bils precizna', dodao je Santos.

  • +3
Prijateljska utakmica: Portugal - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Podsjećamo, Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa desetak metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1:1.

'Mislim da smo odigrali dobro protiv jedne moćne momčadi. S obzirom o kakvoj je utakmici bila riječ prikazali smo dobru predstavu', završio je Santos.

Portugal iduću utakmicu igra u ponedjeljak u Lisabonu protiv Italije u prvom kolu Lige nacija.