remi u gostima

Hrvatska izdržala žestoke napade i po prvi put u povijesti izbjegla poraz protiv Portugala

06.09.2018 u 22:41

Bionic
Reading

U prvoj utakmici nakon osvojenog srebra na SP-u u Rusiji Hrvatska je na Estadio Algarveu ovog četvrtka protiv Portugala remizirala rezultatom 1:1 i tako po prvi put izbjegla poraz protiv ovog opasnog protivnika...

Dalićeva Hrvatska prekinula je još jednu ružnu tradiciju. U petoj utakmici protiv Portugala po prvi je put zabila pogodak i izbjegla poraz, ali nije uspjela u potpunosti osvetiti bolnu ranu s Eura 2016. te se morala zadovoljiti miroljubivim remijem koji definitivno nije loš početak novog reprezentativnog ciklusa.

  • +3
Prijateljska utakmica: Portugal - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bila je to utakmica u kojoj je dopadljivi Portugal imao dominaciju u posjedu lopte. Već u prve tri minute Bruma je dvaput zaprijetio Kaliniću, a hrvatski golman zatim se posebno istaknuo u 10. minuti kada je u jako opasnoj situaciji obranio udarac Bernardu Silvi.

Hrvatska se zatim oslobodila i trebala povesti u 12. minuti, kada je Pjaca promiješao domaću obranu i proigrao Kovačića, no njegov odličan udarac još bolje je obranio Rui Patricio. Šest minuta kasnije portugalski golman ipak je kapitulirao. Njegova obrana tada je izgubila loptu, Livaja i Kovačić su sudjelovali u akciji, a na kraju je lopta stigla do Perišića koji je snažnim udarcem doveo našu reprezentaciju u vodstvo.

Portugalce to nije slomilo i nastavili su pritiskati, a nagrada je stigla u 32. minuti kada je Pizzi ubacio s desne strane, a Pepe neobranjivim udarcem glavom savladao Kalinića.

Do odmora su domaći bili bolji i nizali kornere, no hrvatska obrana je izdržala i zatim se bolje posložila u drugom poluvremenu. Iako su iz igre izašli Modrić i Perišić, a ozlijedio se Domagoj Vida, portugalski napadi više nisu bili toliko opasni pa je dvoboj završio remijem, uz tek jednu sretnu stativu Santosove momčadi u 78. minuti.

Dalić je na terenu dao priliku Borni Barišiću i Marku Livaji od prve minute, a u drugom dijelu debitirao je u hrvatskom dresu Hrvoje Milić, dok su minutažu još dobili Santini, Čop, Jedvaj, Rog i Pašalić. Dojam je da naša reprezentacija može i bez Mandžukića, Ćorluke te Subašića koji su se oprostili, no neće biti lako konstantno pobjeđivati one najbolje na svijetu.

Hrvatsku u sljedećoj utakmici čeka prvi dvoboj u Ligi nacija, gostovanje u Elcheu kod Španjolske u utorak.

Prijateljska utakmica:

Portugal - Hrvatska 1:1 (Pepe 32 / Perišić 18)