SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati regionalni derbi Rijeke i Istre i što su izjavili treneri

06.08.2023 u 08:41

Bionic
Reading

U nedjelju je na rasporedu regionalni derbi, u sklopu trećeg kola od 21 sat (MAXSport 1) a Rujevici igraju Rijeka i Istra 1961

Nakon pobjede protiv Dukagjinija (6:1), nogometaše Rijeke već u nedjelju očekuje ogled protiv Istre 1961.

'Drago mi je da su svi igrači manje, više dobro. Napravit ćemo jedan taktički trening za Istru i u nedjelju istrčati s dobrom energijom i da napravimo sve da osvojimo tri boda, rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović u najavi utakmice.

'Došlo je do određenih promjena u Istri, ali postoji kostur ekipe koji dugo igra zajedno. Morat ćemo biti maksimalno odgovorni da bismo ih stavili pod pritisak', dodao je Jakirović.

Franjo Ivanović u četvrtak je postigao hat-trick i tako ispisao djelić riječke povijesti.

'Treba samo tako nastaviti. U nedjelju te više nitko ne pita što je bilo u četvrtak. Gledamo prema naprijed, nadamo se da što bolje odigramo i uzmemo tri boda', rekao je Franjo Ivanović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Istra je nakon uvodnih 180 minuta u prvenstvu još bez pobjede, osvojen je jedan bod, ali u svlačionici pulske momčadi vlada optimizam

'Prvi 'Derbi della Učka' ove sezone! Veselim se nakon sedam dana treninga vidjeti napredak ekipe. Očekujem da imamo pozitivan rezultat, jak je fokus na izvedbu. Ono što smo jasno pričali i na čemu smo radili je da igramo ono što treniramo i to mi je najbitnije od prvog dana. Moramo biti vrhunski; bolji u fazi napada, da imamo puno više lopte i da budemo progresivniji u posjedu. Radimo na tome da budemo bolji u svim fazama i gradimo stabilne temelje kako bi napredak bio vidljiv u bližoj budućnosti, poručio je trener Mislav Karoglan.

'Očekivanja od utakmica su uvijek velika. Dat ćemo sve od sebe od prve minute kako bi razveselili navijače. Ekipa dobro trenira od prvog dana, stvarno dajemo sve od sebe i atmosfera u svlačionici je odlična, mladi momci i par nas iskusnijih, što je odlična kombinacija. Ako budemo dovoljno koncentrirani i ako budemo na razini na kojoj možemo biti i na razini na kojoj radimo na treninzima, mislim da možemo zaustaviti bilo koga. Mislim da ćemo iz utakmica u utakmici biti sve bolji', dodao je igrač Ante Majstorović.

Standings provided by Sofascore