SUPERSPORT HNL

Golijada u Kranjčevićevoj, Varaždin ponovno ispustio dva gola prednosti

04.08.2023 u 22:12

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 3. kola HNL-a Lokomotiva i Varaždin su igrali 3-3 (0-2). Gosti iz Varaždina vodili su sa 2-0 i 3-1, ali su i treći put ove sezone na kraju remizirali.

Susret je odigran po jakoj kiši koja je travnjak u Kranjčevićevoj ulici učinio vrlo skliskim, a u to se na svojoj koži uvjerio i vratar Lokomotive Čavlina u 19. minuti. On je loše zahvatio loptu prilikom pokušaja ispucavanja pa je praktički dodao do Mitrovskog koji se nalazio na 20-ak metara od doamćeg gola. Makedonski napadač odmah je zapucao prema vratima na kojima nije bilo Čavline te je Varaždin stigao u prednost.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo tri minute potom bilo je 2-0 za goste. Pilj je uputio neugodnu loptu u peterac, Čavlina je uspio tek kratko odbiti, a na taj odbijanac je najbrže reagirao Brodić i zatresao mrežu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Domaći su se u susret vratili u 59. minuti kada je Kalaica bio najviši pred vratima gostiju nakon ubačaja iz kuta Stojkovića te svladao Zeleniku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždin je ipak opet stigao na dva gola prednosti u 65. minuti kada je kardinalno pogriješio Milićević. On je na 25 metara od svog gola dao loptu ravno u noge Šegi koji je potom proigrao Brodića, a vođa navale Varaždina potvrdio je sjajnu formu na startu sezone i postigao svoj već četvrti prvenstveni gol.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ipak, kao i prije tjedan dana protiv Slavena Belupa, Varaždin u završnici utakmice opet nije uspio sačuvati dva gola prednosti. U 71. minuti Bulatović je probio desni bok, ubacio prizemnu lptu za Kačavendu koji se odlično zagradio i proslijedio za Stojkovića koji je natrčao i preciznim udarcem sa 16 metara svladao Zeleniku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na konačnih 2-2 Stojković je poravnao sedam minuta kasnije iz kaznenog udarca kojega je neoprezno skrivio Pajić koji je na samoj liniji 16-erca iskosa s lijeve strane startao na Milićevića.

Izvor: Pixsell / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +6
3.kolo SuperSport HNL-a: Lokomotiva - Varaždin, 4.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Šesti Varaždin sada ima tri boda, kao i četvrta Rijeka te peti Dinamo, dok je Lokomotiva sedma s dva boda.

Na vrhu su Osijek i Hajduk sa po šest bodova.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.