DVOSTRUKI PROGRAM

Evo gdje možete gledati derbi iz Maksimira; Dinamo traži pobjedu u utakmici u kojoj Rijeka ispisuje povijest HT Prve lige

30.01.2022 u 10:15

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 21. kola HT Prve lige, u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac (15, Arenasport 1), a u kasnijem terminu je na rasporedu derbi na Maksimiru između Dinama i Rijeke (17.30, Arenasport 1)

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Lokomotiva – Hrvatski dragovoljac (15, Arenasport 1)

U dosadašnja dva novozagrebačka derbija između Kajzerice i Sigeta u Kranjčevićevoj, u 3. kolu bilo je 3:2 za 'Lokose', a drugom susretu bilo je 2:2.

'Zadovoljni smo kako su protekle zimske pripreme. Imali smo odlične uvjete, igrači su ostvarili sve zacrtano, želimo nastaviti gdje smo stali u jesenskom dijelu sezone. Ne zavaravamo se kako nas čeka lagana utakmica, najteže su utakmice protiv tzv. 'davljenika' koji se grčevito bori za očuvanje prvoligaškog statusa. Dragovoljac je imao veliki broj dolazaka i odlazaka. U ovom trenutku ne znamo kako će izgledati protivnik u nedjeljnoj utakmici, no ukoliko mi odigramo kako je dogovoreno, kako znamo i umijemo, tada bi trebali pobijediti', rekao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

S druge strane 'Crne' su gotovo svi otpisali, momčad iz Sigeta je zabetonirana na dnu prvoligaške karavane. Uoči drugog dijela sezone dogodilo se dosta promjena u igračkom kadru, a Dragovoljac će u lov na spas krenuti i s novim trenerom Draganom Tadićem koji je zamijenio Davora Mladinu.

'Dok god postoji nada, borit ćemo se', poručili su iz Sigeta.

Dinamo - Rijeka (17.30, Arenasport 1)

Uspješno uskočiti u proljetni dio, popraviti dojam nakon tri uzastopne utakmice protiv Rijeke i dočekati prvu pobjedu protiv svojega kvarnerskog rivala ove sezone, a ujedno mu i bodovno odmaknuti već na startu... Takva su razmišljanja u Dinamu uoči nedjeljnog nastavka sezone kad će na maksimirskom travnjaku gostovati Rijeka.

'U samom uvodu naglasio bih da sam zadovoljan s pripremama. Nakon one četiri utakmice s kraja jeseni gdje smo igrom i rezultatski bili uspješni istim smo intenzitetom rada, energije, pristupom treninzima i utakmicama nastavili i u pripremnom razdoblju i spremni dočekujemo Rijeku', istaknuo je trener Željko Kopić.

  • +14
Dinamo - Sturm 4:3 (prijateljska nogometna utakmica) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Momčad je dodatno raširila krila viješću da Mislav Oršić ipak ostaje u klubu.

'On je poseban igrač, koji je već sad velikim slovima upisan u Dinamovu povijest, odigrao je velik broj iznimno kvalitetnih utakmica, sigurno je da smo sretni i zadovoljni s njegovim ostankom. On nam je bitan na terenu, ali i u svlačionici. Znamo da je omiljen među navijačkim pukom, pogotovo kod onih najmanjih koji ga gledaju kao jednog od bitnih simbola Dinama i sretan sam što ostaje s nama. Naglasio bih da su i sam Oršić i menadžer i vodeći ljudi našeg kluba odradili ozbiljan posao. Bilo je zahtjevno, ali napravili smo sve da ishod bude ovakav.'

Rijeka je Dinamu zabila devet golova u zadnje tri utakmice. Obje prvenstvene završene su s istovjetnih 3:3 dok su Riječani u Zagrebu pobijedili u četvrtfinalu Kupa s 3:1.

'Sigurno je to jedan od podataka o kojem vodimo računa i predstavlja nam dodatni veliki motiv. Želimo do prve pobjede protiv Rijeke u ovoj sezoni, napraviti sve s razine motivacije, kvalitete i pristupa da dođemo do ta tri za nas iznimno bitna boda. Rijeka je godinama u vrhu hrvatskog nogometa, igraju kvalitetno, za mene nije iznenađenje što su pri vrhu. Naše su međusobne utakmice uvijek bile visokog intenziteta s visokim natjecateljskim nabojem, a tako će biti i u nedjelju.'

Na trenerova se razmišljanja nadovezao i iskusni maksimirski veznjak Josip Mišić:

'Svi se veselimo utakmici jer je napokon došao i taj dan da igramo za bodove. Sigurno nas čeka zahtjevna utakmica, derbi... Mi ćemo biti spremni i dati svoj maksimum. I oni, kao i svaka momčad, imaju svoje prednosti i mane, a što se tiče utakmice protiv nas, to je uvijek slično. Postave se u defenzivni blok i čekaju tranziciju prema naprijed. Tako će biti i u nedjelju. Mi ćemo se na to pripremiti i odgovoriti na najbolji način.'

Bili ste igrač Rijeke, s njom osvojili naslov prvaka, postoje li kod vas još kakve emocije prema tom klubu?

'Postoje. Odigrao samo tamo jako lijepe tri godine, napravio veliki rezultat i sigurno će mi taj klub uvijek ostati u srcu.'

Nogometaši Rijeke nedjeljnom utakmicom u Maksimiru obilježit će zanimljiv jubilej, klub s Rujevice ući će u povijest kao prvi koji je odigrao tisuću utakmica u HNL-u. Vodeća hrvatska četvorka odigrala je jedina svih 30 prvenstava, a razlog zašto Riječani prvi stižu do brojke od tisuću leži u sezoni 1995/96. Naime, Rijeka je tada, za razliku od Dinama, Hajduka i Osijeka, koji su bili sudionici Lige za prvaka, igrala u Ligi za ostanak koja je imala dva kluba više i samim tim odigrala četiri utakmice više.

'Baš sam pročitao da je Rijeka prvi klub koji nastupa u 1000. utakmici u HNL-u. Stvarno jedan vrijedan podatak i s te strane sigurno ću napraviti da napravimo dobar rezultat da ostane dobar pečat tom nekom jubileju', rekao je trener gostiju Goran Tomić te se osvrnuo na derbi.

'Dinamo je naša najkvalitetnija ekipa i sigurno da nam žele uzvratiti za onaj poraz u Kupu. Tamo smo odigrali stvarno dvije jako dobre utakmice ove sezone i sigurno nam je svima želja da napravimo i treću. Dinamo je dobio novog trenera u odnosu na te zadnje utakmice, tako da s te strane možda je teško predvidjeti način na koji će oni igrati. Jedno su prijateljske utakmice, jedno je prvenstvena utakmica. Međutim, tko god istrčao u Dinamu to su igrači visoke kvalitete i stvarno mi ćemo morati imati svoj dan, morat ćemo stvarno biti na visokom nivou Samo želim da ekipa vrati i pokaže energiju koju smo imali u prvom dijelu sezone, gdje smo stvarno djelovali kao ekipa i napravili ovu količinu bodova.'