ht prva liga

[VIDEO/FOTO] Šok u Gradskom vrtu, Slaven Belupo srušio Osijek! Pogledajte golove koji su bili kobni za šampionske ambicije domaćina

Bionic
Reading

Nogometaši Slavena Belupa u susretu su 21. kola HT Prvoj ligi iznenađujuće su kao gosti u Gradskom vrtu svladali Osijek sa 2:1

Gosti iz Koprivnice poveli su sa 2:0 golovima Lovre Zvonareka (49) i Tomislava Božića (68), a za domaće je smanjio novi igrač u njihovim redovima Mijo Caktaš (74).

Koprivničani su bili bolji suparnik i u prvih 45 minuta, no do prednosti su stigli početkom nastavka. Bosec je uputio dugu loptu sa svoje polovice, a u kaznenom prostoru domaćih Zvonarek se bolje snašao od Škorića te zatim mirno prizemnim udarcem sa 10-ak metara svladao Ivušića.

Osijek - Slaven Belupo 0:1 (Lovro Zvonarek, 49) Izvor: tportal.hr / Autor: areasport/tportal

Sredinom nastavka Slaven je povećao svoju prednost, Caimacov je izveo udarac iz kuta, a u skoku pred domaćim vratima najviši je bio Božić i glavom zatresao mrežu.

Osijek - Slaven Belupo 0:2 (Tomislav Božić, 68) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Odmah po primljenom drugom pogotku, pomoćni trener Osijeka Rene Poms, koji je mijenjao Nenada Bjelicu zbog smrtnog slučaja, u igru je uveo najveće pojačanje u zimskom prijelaznom roku Caktaša, a taj je potez donio rezultat. Vratar gostiju Sušak obranio je udarac glavom Fućaka, no na odbijanac najbrže je reagirao upravo Caktaš i vratio nadu svojoj momčadi.

Osijek - Slaven Belupo 1:2 (Mijo Caktaš, 74) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Ipak, rezultat se više nije mijenjao do kraja utakmice, pa je Osijek ostao treći na ljestvici sa 40 bodova, koliko imaju i vodeći Dinamo i Rijeka, koji će igrati međusobno u nedjelju, dok je Slaven Belupo skočio na osmo mjesto sa 22 boda, koliko ima i sedmi Šibenik, a jedan manje ima deveta Istra 1961.

  • +13
NK Osijek - NK Slaven Belupo, HT Prva liga, 29.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL