bombastičan transfer

Erling Haaland sve je bliže novom klubu; već ovog ljeta Borussija ga mora prodati kako ne bi izgubila 100 milijuna eura

23.06.2021 u 17:01

Bionic
Reading

Situacija na nogometnom tržištu opasno se zakuhala, a glavni je lik ljetnog prijelaznog roka u ovom trenutku jedan od najboljih mladih igrača, norveško čudo od djeteta Erling Haaland (20)! Čini se kako će Haaland već u sljedećih nekoliko dana napustiti redove dortmundske Borussije, a sad je poznato i gdje bi trebao nastaviti karijeru

'Nema šanse da ga prodamo!', ponavljali su čelnici Borussije Dortmund na sve učestalije upite o budućnosti njihove najveće zvijezde, norveškog napadača i 'čuda od djeteta' Erlinga Haalanda (20). Jasno je da su 'žuto-crni' činili sve kako bi zadržali Haalanda u svojim redovima još koju sezonu, ali to više jednostavno nije moguće jer je on doslovno prerastao momčad iz Dortmunda i vrijeme je da krene dalje.

Iza Haalanda je fantastična sezona u kojoj je odigrao 41 utakmicu za 'žuto-crne', zabio je 41 gol uz 12 asistencija i svi su najbogatiji europski klubovi već odavno pripremili novac koji će ga pokušati primamiti u svoje redove. No, čini se kako je Haaland već odlučio gdje nastavlja karijeru, sad je samo da čelnici dogovore detalje transfera. A to će biti do kraja ovog prijelaznog roka jer bi Borussija, ako ga ne proda ovog ljeta, mogla izgubiti čak 100 milijuna eura!

Dobro informirani izvori tako tvrde kako je Haaland već odlučio i sve dogovorio s madridskim Realom, a predsjednik 'kraljeva' Florentino Perez po tom je pitanju ekspresno reagirao te već sve sredio s Minom Raiolom, menadžerom ponajboljeg svjetskog napadača u ovom trenutku.

Posao je, barem na kratko, 'zapeo' na dogovoru klubova oko odštete. Borussija je prvo tražila 170 milijuna eura, no ta je cifra pala na 150 milijuna eura. U isto vrijeme Real je spreman ponuditi maksimalno 130 milijuna eura, ali u nekim kombinacijama je ponudio i neke svoje igrače čija bi vrijednost ušla u ukupni transfer. To je, tvrde španjolski mediji, konačna ponuda Reala i sad je sve na čelnicima Borussije.

A njima nije nimalo lako jer Erling Haaland ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali prema tom istom ugovoru mu odštetna klauzula u sljedećem ljetnom prijelaznom roku pada na 'samo' 75 milijuna eura! Zato ga, ako žele nešto i zaraditi, moraju prodati sada.

Izvori bliski Realu tvrde da je jedna od ponuda bila odšteta od 110 milijuna eura i mogućnost da Borussija izabere čak dva igrača s transfer liste 'kraljeva'! S obzirom na nominalne cijene igrača, to bi značilo da cijeli transfer neće biti puno manji od 200 milijuna eura.

Zato će u Dortmundu pokušati iz ovog transfera izvući najviše što mogu, ostat će bez svog najboljeg igrača i prvog strijelca, ali će napuniti klupsku blagajnu i potencijalno pojačati redove za sljedeću sezonu. Sve je to puno bolja opcije nego da sljedećeg ljeta zbog klauzule u ugovoru ostanu bez 100 milijuna eura...