Gallagher o plagijatu

Engleska rock zvijezda brutalno se narugala čelnicima Hajduka i nazvala ih bezveznjacima

28.02.2019 u 12:24

Bionic
Reading

Nakon što je engleska rock zvijezda Liam Gallagher na tržište izbacio majice brenda Pretty Green, čiji logo jako podsjeća na onaj splitskog Hajduka, dobili smo i nastavak priče. Oglasio se sam Gallagher

Podsjetimo, ovaj 46-godišnji glazbenik prozvan je za kopiranje grba poljudskog velikana Hajduka na majicama brenda Pretty Green koji je pokrenuo 2009. godine. Novu kolekciju možete vidjeti OVDJE.

Prvi su vijest objavili britanski mediji koji su ga optužili za plagiranje. Vijest je naravno ubrzo stigla do Splita…

Iako su iz kluba oštro reagirali uz riječi kako 'Hajduk nije dao dopuštenje za korištenje svoje marke u Gallagherovoj modnoj liniji', umjesto njegove isprike stigao je bahat komentar kako 'je zaprepašten izvještajima da je nekog pokrao' te je hladno poručio čelnicima: 'Vidimo se na sudu.'

Navodno su čelnici Hajduka ovaj slučaj već predali odvjetnicima te tako nadoknada štete nije isključena.

Gallagher je putem društvenih mreža napisao:

'Na sve te glupe vijesti o čovjeku i njegovom slavnom modnom brendu te optužbe da je pokrao Hrvate… Inspiracija za logo na majicama nije došla od njihovog kluba, nego od oznaka koje su na skuterima nosili pripadnici mod pokreta. Vidimo se na sudu, bezveznjaci', brutalno se narugao čelnicima Hajduka.

Dodajmo još kako se spomenute majice, koje imaju okrugli grb s crveno-bijelim kvadratićima te plavim rubom (umjesto Hajduk Split, na rubu piše Rolling With It, op.a.), na tržištu prodaju po 50 eura.

  • +3
HT Prva liga, 25. kolo: Hajduk - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL