LUDNICA NA LAVLJOJ GLAVI

Ekskluzivni stream nogometnih freestylera iz Cape Towna

28.04.2010 u 08:33

Bionic
Reading

Nogometni freestyleri u srijedu će u Cape Townu, na visini od 669 metara nadmorske visine, održati natjecanje za prestižnu pobjedu najboljeg na svijetu. Riječ je o tradicionalnom natjecanju Red Bull Street Style. Tportal.hr ekskluzivno će prenositi finale natjecanja koje je umjesto u 20 sati odgođeno zbog jakog vjetra za 21 sat i 25 minuta

Samo mjesec i pol dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, u toj zemlji će se održati natjecanje najboljih svjetskih freestylera. Riječ je o natjecanju nogometnih slobodnjaka, majstora lopte koji mogu ono što i neki od najvećih 'pravih' nogometaša svijeta ne mogu učiniti, genijalcima kakve bi poželjela svaka momčad svijeta. Jasno, pritom nije riječ o izvođenju slobodnih udaraca, nego kontrole lopte i izvedbe vrlo teških elemenata u nevjerojatno kratkom vremenu.

Više od 5.000 natjecatelja sudjelovalo je u 221 kvalifikacijskom natjecanju u 60 zemalja. Šezdeset najboljih, a među njima i naš Mian Pirner, plasiralo se u finale Red Bull Street Stylea, a aktualnog prvaka svijeta Francuza Seana Garniera će u finalu pokušati naslijediti netko od šesnaestorice najboljih na vrhu planine Lavlja glava (Lion's Head). Natjecanje se održava na 669 metara nadmorske visine, a svaka pogreška plaća se gubitkom lopte koja će se strmoglaviti niz padinu.

'Umijeće koje ovi momci pokazuju nevjerojatno je, ovi momci su toliko spretni s nogometnom loptom da se ponekad čini da su pobijedili gravitaciju. Svaki bi nogometaš bio presretan kad bi mogao izvoditi ove trikove', kazao je ovom prigodom Edgar Davids, proslavljeni nizozemski reprezentativac koji se također nalazi na poprištu natjecanja.

Live stream, dakle izravan prijenos borbe šesnaestorice najboljih za naslov prvaka svijeta, ekskluzivno će u srijedu navečer prenositi tportal.hr. Prijenos započinje u 19 sati i 55 minuta. Dakle, udobno se smjestite i uživajte u loptačkim vratolomijama kakve nemate prigodu gledati svaki dan.

Zbog jakog vjetra natjecanje je odgođeno za 21.25!