POST ZAVRŠIO

Eduardo zabio nakon točno tri mjeseca

19.12.2009 u 20:22

Bionic
Reading

Arsenal se pobjedom protiv Hulla, rezultatom 3:0, vratio na treće mjesto poretka engleske nogometne lige, a neivjesnost u susretu 'ubio' je hrvatski napadač Eduardo

Arsenal je poveo u posljednjoj akciji prvog dijela. Tri dodane minute već su bile istekle, no sudac je dozvolio da se izvede slobodan udarac iz izgledne pozicije i Denilson je svladao vratara Myhilla.

Idealni trenutak za postizanje gola topnici ipak nisu pretvorili u očekivano lak posao u nastavku. U 55. minuti Silvestre je skrivio kazneni udarac i Hull nije mogao zaželjeti boljku priliku za izjednačenje. Geovanni je pucao snažno, ali Almunia je pročitao njegovu namjeru i zadržao vodstvo domaćinu.

Da bi veći dio od 60.006 prisutnih ipak odahnuo, pobrinuo se Eduardo da Silva prizemnim udarcem za 2:0 u 59. minuti. Konačnih 3:0 deset minuta prije isteka postavio je Diaby. Ovom pobjedom Arsenal se bodovno izjednačio s Aston Villom. Manchester United ima dva boda više, dok Chelsea ima zalihu od tri boda uz utakmicu manje.

Tako je Eduardo okončao svoj tri mjeseca dug golgeterski post. Posljednji put zabio je Wiganu 19. rujna, nakon čega je ostao prazne statistike u idućih devet nastupa. Ovo mu je treći gol u Premierligi ove sezone, dva je dodao u Ligi prvaka.