šok za borussiju

Edin Terzić nakon finala Lige prvaka dao ostavku u Dortmundu; evo štu je presudilo

13.06.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Priča ipak ima nesretan kraj za trenera Borussije Dortmund. Nezadovoljni igrači bili su kap koja je prelila čašu te nakon što su završili peti u ligi, a čak niti finale Lige prvaka nije bilo dovoljno da Edin Terzić ostane na klupi

Nakon što je Borussija Dortmund pretrpjela poraz u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida rezultatom 2:0, njemački trener - koji podrijetlo vuče iz Bih i Hrvatske - podnio je ostavku! Ovaj potez označio je njegovo drugo napuštanje kluba u razdoblju od tri godine.

Predstoji ključni sastanak na kojem će Uprava kluba donijeti konačnu odluku o budućnosti Edina Terzića. Na tom sastanku će odlučiti hoće li pokušati uvjeriti Terzića da ostane ili će potvrditi njegov drugi odlazak iz Borussije Dortmund u posljednje tri godine. Prisustvo pravnog savjetnika Robina Stedena na sastanku snažno sugerira da se priprema teren za formalni raskid suradnje.

U međuvremenu, pojavile su se glasine da neki igrači nisu bili zadovoljni Terzićevim pristupom i odnosom prema njima u svlačionici. Njemački mediji spekuliraju da bi to mogao biti jedan od ključnih razloga za njegov potencijalni odlazak. Među nezadovoljnima se posebno ističe Mats Hummels o kojem smo pisali ranije ovog tjedna, što dodatno pojačava pritisak na upravu kluba da riješi ovu situaciju na način koji će biti najbolji za sve uključene strane.

Terzić je 2021. godine donio Borussiji Dortmund osvajanje Kupa, dok je 2022. godine klub propustio priliku osvojiti naslov prvaka u posljednjem kolu. U posljednje vrijeme, engleski mediji su ga često povezivali s pozicijom nasljednika Erika ten Haga u Manchester Unitedu. Međutim, s obzirom na to da je klub potvrdio ostanak ten Haga, jasno je da Terzić neće preuzeti vođenje Crvenih Vragova.

  • +23
Borussia Dortmund - Real Madrid (1.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN