psk_2

anketa tportala

Impresivan niz pred Euro, momčad i izbornik vjeruju u čuda, no vjerujete li i vi?

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 13.06.2024 12:56
  • Objavljeno 13.06.2024 u 12:27
Bionic
Reading

Sve je spremno za još jedno veliko natjecanje. Svjetski mediji nas ponovno otpisuju i ne daju nam šanse. Leži li u tome snaga Vatrenih za konačno zlato ili će se Luka Modrić umiroviti bez velikih trofeja za reprezentaciju?

Prije svakog velikog nogometnog natjecanja, hrvatski narod je podijeljen. Dio je uvjeren kako moramo napasti medalju i da je to realno očekivanje, dok je ostatak siguran da nam je reprezentacija prestara te da nemamo šanse za duži put od šesnaestine finala. No, uvjerili smo se da se sa Vatrenima nikada ne zna. Pripremne utakmice za Euro prošle su izvanredno, na Rujevici smo došli do lagane pobjede sa 3:0 protiv Sjeverne Makedonije te smo prvi puta pobijedili Portugal (2:1) u našoj povijesti, euforija i očekivanja su na vrhuncu.

Dobar plasman očekuje i izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, koji je u svom stilu ostao skroman.

'Na EP-u nismo imali rezultate kao na SP, što je malo čudno. Nikada nismo prošli prvu utakmicu nakon prve faze. Naš glavni cilj je proći skupinu, idemo korak po korak. Puno reprezentacija računa na medalju, mi smo po vrijednosti igrača na 11 mjestu. Nećemo si stvarati pritisak, ići ćemo polako i strpljivo. Vjerujem u ovu reprezentaciju i igrače. Imamo spoj mladosti i iskustva. Vjerujmo u ovo što radimo i nadamo se dobrom rezultatu,' poručio je hrvatski strateg.

Hrvatska je u skupini B u Njemačkoj, moglo bi se reći da smo u skupini smrti sa Španjolskom koja nam uvijek radi probleme te nas je izbacila u produžecima na prošlom Euru, sjećamo se i finala Lige nacija gdje su nam prekinuli pobjednički niz izvođenja jedanaesteraca. Također, u skupini smo s braniteljima europskog naslova, Italijom te velikim autsajderom Albanijom. Poznato nam je da s velikim reprezentacijama uvijek odigramo bolje što je paradoksno, može li nam Albanija zakomplicirati prolazak skupine?

Raspored naših utakmica je sljedeći:

  • 15. lipnja, Španjolska - HRVATSKA (18:00, Berlin)
  • 19. lipnja, HRVATSKA - Albanija (15:00, Hamburg)
  • 24. lipnja HRVATSKA - Italija (21:00, Leipzig)

Ipak, na Euro ulazimo s nizom od šest pobjeda za redom (Latvija, Armenija, Tunis, Egipat, Sj. Makedonija i Portugal) te vidimo koliko dobro su se mlađe snage uklopile u dinamiku momčadi. Predvodi ih jedan od najvećih ikada, Luka Modrić, koji sa svojih 38 godina i dalje konkurira bilo kome.

Što je realno za očekivati na ovome Euru? Svaki odgovor se čini točnim jer kako smo ranije ustanovili, sve je moguće s Vatrenima, je li ovo kraj jedne velike generacije ili su mlađe snage spremne pogurati Hrvatsku preko cilja i osigurati prvi trofej u povijesti hrvatske reprezentacije? Je li ovo kraj za Zlatka Dalića ili će se upisati zlatnim slovima u povijest kao jedan od najvećih izbornika ikad?

Standings provided by Sofascore
  • +18
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 12.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal