teška odluka

Dva su rukometaša 'prebačena' na listu pričuva; Mamić i Hrstić za sada su 'u rezervi'

30.12.2023 u 15:10

Bionic
Reading

Izbornik Goran Perkovac je nakon prvog kruga priprema za Europsko prvenstvo odlučio na listu pričuva uvrstiti Marka Mamića i Mateja Hrstića te će u treću fazu krenuti s 21 rukometašem

Četiri dana priprema hrvatske rukometne reprezentacije u Poreču brzo su prošla. Rano jutros igrači su obavili posljednji trening, ručali i dobili dva dana slobodno za doček Nove godine i druženje sa svojim najmilijima.

Izbornik Goran Perkovac je nakon ovog kruga priprema, odlučio na listu pričuva uvrstiti Marka Mamića i Mateja Hrstića te će u treću fazu krenuti s 21 rukometašem.

Radilo se dva puta dnevno. U jutarnjim satima glavna 'faca' bio je kondicijski trener Danijel Brajković. Njegova zadaća je da igrače dovede u optimalnu tjelesnu spremu, jer neki su igrali jako puno, neki malo u posljednje vrijeme, drugi su pak, imali i lakših problema s ozljedama. Treba to sve fino 'popeglati' i dovesti na najvišu moguću razinu. Stručni stožer je treneru Brajkoviću djelomično olakšao proces pripreme jer je za svakog igrača napravio kratki karton odnosno presjek jeseni, koliko je utakmica tko odigrao, koliko je individualno radio na svojoj tjelesnoj spremi, s kakvim ozljedama se eventualno mučio. Tako je praktički svaki igrač imao svoj 'mali program' priprema.

U poslijepodnevnim satima radi se na igri, analizi suparnika, slaganju obrane. Ono što izbornik silno želi jest ubrzanje igre, protoka lopte. Tu Hrvatska po njegovom mišljenju malo zaostaje za drugim reprezentacijama, a mi imamo igrače, vjeruje Goran Perkovac,  koji mogu odgovoriti tim zahtjevima, i promijeniti našu igru.

Ono što sve veseli jest činjenica da za sada nema nikakvih ozljeda. I nadajmo se da će tako i ostati. Paralelno sa svim tim aktivnostima, Stručni stožer razgovara s igračima, radi analizu suparnika na Europskom prvenstvu, posebno Španjolske koja ih čeka u prvom susretu. Istodobno, naš 'video mag' Zoran Čulk je zauzeo cijelu sobu, i spava gotovo na kauču, sa svojim kompjutorima putem kojih snima sve susrete koje ovih dana igraju naši suparnici na Croatia kupu, ali i na Europskom prvenstvu. Stožer dakle, ništa ne prepušta slučaju.

Za kraj, podsjetimo još jedanput da će se reprezentacija za treću fazu priprema okupiti na Novu godinu u 15 sati i nakon kraćeg druženja s medijima, ponovno krenuti put Poreča. Tu će imati završnu glazuru, uz dva susreta Croatia kupa. Prvi je na rasporedu već 4. siječnja protiv Crne Gore u 17 sati, drugi pak, dva dana kasnije 6. siječnja protiv Slovenije također u 17 sati. Između toga će 5. siječnja svoj susret odigrati Slovenija i Crna Gora.

Kao što je to uobičajeno posljednjih nekoliko godina, u poluvremenu susreta Hrvatska – Slovenija održat će se svečano proglašenje najboljih rukometašica, rukometaša, trenera i sudačkih parova za 2023. godinu.