Australian Open

Dubrovnik i Hrvatska slave: Ana Konjuh juniorska pobjednica!

26.01.2013 u 09:37

Bionic
Reading

Ana Konjuh, mlada 15-godišnja hrvatska tenisačica, nova je juniorska pobjednica Australian Opena. U finalnom ogledu treća nositeljica je Konjuh sa 6-3, 6-4 bila bolja od Čehinje Katerine Siniakove

Posve zasluženo Konjuh je došla do najboljeg rezultata karijere. Meč je trajao tek koju minutu iznad sat vremena, za koje vrijeme je Siniakova imala samo jednu break-loptu i iskoristila je za break tijekom drugog seta.

No to nije niti malo naškodilo velikoj nadi hrvatskog i svjetskog tenisa: Konjuh je u tom drugom setu iskoristila dvije od pet takvih šansi, kao što joj je u prvom setu jedna break-lopta bila dovoljna za osvajanje prve dionice. Ukupno je u meču Konjuh osvojila čak 16 poena više (58-42).

Treća nositeljica Konjuh, djevojka iz Dubrovnika za koju će vrlo brzo znati cijeli svijet, na cijelom turniru izgubila je samo jedan set (u polufinalu protiv Kuličkove). Ovo osvajanje Australian Opena za nju je itekakav napredak u odnosu na prošlu godinu kada je igrala četvrtfinale Wimbledona te 3. kolo US Opena.

Isto tako, u Melbourneu je Konjuh osvojila duplu krunu jer je dan ranije došla do naslova i u igri parova.

Također, Konjuh je prva hrvatska juniorska pobjednica nekog od četiri Grand Slam turnira nakon 2005. godine. Te godine je Marin Čilić osvojio juniorski Roland Garros, a u polufinalu je, primjerice, tada svladao Andyja Murrayja koji će sutra (nedjelja) igrat finale seniorskog turnira s Novakom Đokovićem i loviti svoju drugu Grand Slam krunu.

Australian Open, finale juniorki:

Konjuh (3) - Siniakova (2) 6-3, 6-4

Ana Konjuh s pobjedničkim peharom