veliki raskol

Drama u Manchester Cityju; Erling Haaland nakon svađe s Pepom Guardiolom odlazi iz kluba

06.02.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Na Etihadu vrije, u momčadi Manchester Cityja vlada veliko nezadovoljstvo, a glavni je krivac trener Pep Guardiola. Posljednji u nizu nezadovoljnika je najbolji strijelac Erling Haaland (22) koji je nakon svađe s Guardiolom zatražio transfer

Manchester City u nedjelju je izgubio derbi u gostima kod Tottenhama (1:0), no 'građani' već neko vrijeme ne izgledaju dobro. Za vodećim Arsenalom zaostaju pet bodova uz utakmicu više, a u momčadi je sve veće nezadovoljstvo.

Engleski mediji tvrde kako je glavni krivac za to loše stanje trener Pep Guardiola koji se ove zime već riješio nekih igrača koji su se javno pobunili. Joao Cancelo je najveća zvijezda koja je 'stradala' u sukobu s Guardiolom, otišao je u Bayern, ali tu nije kraj.

Svlačionica se navodno pobunila protiv trenera, a vrhunac je sukob Guardiole i Erlinga Haalanda (22). Najbolji strijelac 'građana' ove je sezone odigrao 28 utakmica u svim natjecanjima i zabio 31 gol, ali nije zadovoljan jer želi još više biti u 'središtu akcije'. Naime, protiv Tottenhama nije dobio niti jednu loptu u šesnaestercu 'spursa'.

Haaland je iskazao otvoreno nezadovoljstvo Guardiolinim stilom igre, koji ga u nekim utakmicama jednostavno čini nevidljivim. A Pep niti ne razmišlja o promjeni taktike kako bi se prilagodio Norvežaninu...

'Napadač koji je zabio 31 gol nije zadovoljan načinom na koji City igra', tvrdi španjolski Nacional te dodaje:

'Apsurdna je to situacija jer njemu taj sustav očigledno odgovara, ali činjenica je da je Joao Cancelo nedavno napustio klub zbog lošeg odnosa s Guardiolom, a o tom razmišlja i Bernardo Silva.'

Koliko je situacija ozbiljna? Engleski mediji tvrde da Haaland jednostavno nema dovoljno lopti. Suigrači često jednostavno kao da ne igraju 'za njega'. S druge strane, Pep Guardiola tvrdi da problema - nema. Posebno ne s Haalandom.

  • +10
Manchester City - Tottenham Hotspur, engleska liga, 19.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

'Jedan od atributa koji me najviše iznenadio kod Erlinga Haalanda je njegova svjesnost kako se može poboljšati u mnogim segmentima igre. U njegovim godinama, to je najbolja stvar u koju može vjerovati. Inače bi bilo dosadno. Dok ne umremo uvijek se možemo poboljšati. To je jedina stvar u našim životima. Nikad stati', rekao je Pep Guardiola.

U Cityju su svi zabrinuti jer Haaland u ugovoru ima klauzulu prema kojoj od 2024. godine može otići u bilo koji klub izvan Engleske koji je spreman platiti odštetu od 180 do 200 milijuna eura. Ne treba isticati da je Real već u 'niskom startu', na Santiago Bernabeu samo čekaju priliku jer je predsjednik Florentino Perez još i ranije kazao kako je baš Haaland prirodni nasljednik Karima Benzeme u 'kraljevskom klubu'. 

Dojam je će se City, ako sukob između Guardiole i Haalanda eskalira, odlučiti na prodaju. Nezadovoljan im igrač ne treba u momčadi, a imaju priliku zaraditi fantastičan novac. U Realu su spremni...

Standings provided by Sofascore