veliko razočaranje

Ljutiti Ivan Rakitić oštro je kritizirao suigrače i trenera nakon poraza od Barcelone; njegove riječi mnogima se neće svidjeti

06.02.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Sevilla je ove sezone loša, samo je dva boda od zone ispadanja, a lošu situaciju u momčadi dodatno je potencirao 3:0 poraz od Barcelone u derbiju 20. kola španjolske lige. Nakon utakmice se oglasio kapetan Seville, bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnja zvijezda Barcelone Ivan Rakitić

Teška je ovo sezona za Sevillu, Andalužani se muče, trenutno su tek 16. na prvenstvenoj ljestvici, samo su dva boda udaljeni od zone ispadanja.

Derbi s Barcelonom na Nou Campu stigao je u najgore moguće vrijeme, mnogi su se ponadali da bi Sevilla ipak mogla iznenaditi, ali... Dobro su se držali prvih sat vremena, branili su se čistim bunkerom i čekali svoju priliku. Koju na Nou Campu nisu dočekali jer ih je u 58. minuti 'otvorio' Jordi Alba za 1:0, a posao su dovršili Gavi u 70. i Raphinha u 79. minuti za čistu i uvjerljivu pobjedu 3:0.

Ova je utakmica bila posebno emotivna za kapetana Seville, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i bivšu zvijezdu Barcelone Ivana Rakitića. Popularni je Raketa 2014. godine baš iz Seville stigao iz Barcelone, a u ljeto 2020. godine iz Barce se vratio u 'staro jato'.

Poraz na Nou Campu teško je pao Rakitiću koji je oštro kritizirao suigračice i trenera Jorgea Sampaolija.

'Morate biti puno hrabriji od onog što je bila ova momčad da biste na Nou Campu uzeli nešto. Jer ako ovdje ne pokažete hrabrost odmah, nego kalkulirate i čekate, Barcelona vas na kraju nagazi. Tako je i bilo...', kazao je razočarani Ivan Rakitić nakon poraza za DAZN te nastavio s kritikama:

'Morate biti daleko hrabriji, pokušavati napraviti nešto, nastojati uzeti loptu, izlaziti više... A to se ništa nije pokazalo.'

Pa ipak, jedna je stvar na Nou Campu Rakitića razveselila.

'Hvala navijačima Barcelone na divnom dočeku. Ovdje sam proveo nevjerojatne godine, a oni su uvijek bili sjajni prema meni i jako sam im zahvalan na aplauzu', zaključio je Ivan Rakitić.

Standings provided by Sofascore