zaledili su se

Drama u Dortmundu; Borussija doživjela šokantni 'strujni udar'; spremaju se drastične mjere štednje, gasi se sve...

05.10.2022 u 09:41

Bionic
Reading

Njemački mediji otkrivaju kako se dortmundska Borussija našla u gotovo bezizlaznoj situaciji nakon što je na klupsku adresu stigao izračun za trošak struje. Račun iznosi 10 milijuna eura...

Borussia Dortmund je, prema navodima SportBilda, do sada električnu energiju plaćala oko četiri milijuna eura na godinu, a novo poskupljenje i račun za sljedeću godinu doslovno su zaledili čelnike 'žuto-crnih'.

Naime, izračun za 2023. godinu kaže kako će Borussija samo za potrošenu struju, prema novim cijenama, platiti čak 10 milijuna eura!

Jasno je da su čelnici kluba odmah krenuli u rezanje troškova, doslovno će pogasiti sve na i oko svog stadiona.

'Uprava kluba primorana je poduzeti drastične mjere štednje. Naš je cilj odmah smanjiti potrošnju energije i povezane troškove u svim našim nekretninama za 15 do 20 posto', rekao je jedan od direktora 'žuto-crnih' Carsten Cramer.

Tako su odmah na snagu stupile drastične mjere - stadion Signal Iduna Park više neće biti osvijetljen noću, a ogroman neonski logo kluba je - ugašen. Zasloni će gorjeti samo na dane utakmica, maksimalno je smanjena upotreba reflektora, a grijanje i osvjetljenje travnjaka uključivat će se samo za utakmice. Ako baš bude potrebno. Uz sve to će se maksimalno smanjiti grijanje stadiona, posebice VIP loža u kojima će se hladnjaci uključivati samo za vrijeme utakmica, a spremaju se još neke mjere štednje.

  • +3
Manchester C. - Borussia D., 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Naime, Borussija je nedavno objavila prognozu izuzetno skromne dobit za nadolazeću fiskalnu godinu. Tri su godine u nizu 'žuto-crni' bilježili veliki pad zarade, a sad se nadaju da će ipak završiti u plusu između jednog i šest milijuna eura.

Podsjetimo, nedavno su čelnici sedmerostrukog njemačkog prvaka Nürnberga, koji trenutno igra u 2. Bundesligi, donijeli odluku da više ne igraju u noćnim terminima kako ne bi palili reflektore. Igrat će u dnevnim terminima i na taj će način pokušati što bezbolnije prebrodili energetsku krizu.