baš je bio ljutit

Igor Tudor oglasio se nakon velike pobjede u Ligi prvaka te pojasnio zašto je poludio na suce: To nije normalno...

05.10.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Olympique Marseille je pod vodstvom Igora Tudora stigao do prve pobjede u Ligi prvaka ove sezone. U 3. kolu na praznom Velodromeu Marseille je pobijedio Sporting Lisabon 4:1, no susret je započeo s gotovo pola sata zakašnjenja i to je strašno razljutilo Tudora. U tunelu je svašta izgovorio sucima i Uefinim delegatima

Utakmica Marseillea i Sportinga trebala je započeti u 18.45 sati. No, Portugalci su zapeli u prometnoj gužvi te su na Velodrome stigli samo 40 minuta prije početka susreta.

Pravila Uefe nalažu da se momčad na stadionu mora pojaviti najkasnije 75 minuta prije početka susreta, pa su delegati Uefe odlučili da će utakmica započeti deset minuta kasnije, u 18.55 sati.

No, Sporting ni u tom 'terminu' nije izašao na teren, pa je sve pomaknuto za dodatnih pet minuta, na 19 sati... Ali Portugalcima ni to nije bilo dovoljno, a njihovo je ponašanje strašno razljutilo Igora Tudora čija je momčadi u tunelu čekala početak susreta.

Bijesni se Tudor s terena spustio u unutrašnjost stadiona te krenuo u obračun sa sucima, delegatom, službenim osobama, članovima Sportinga... Derao se na engleskom, talijanskom, francuskom...

'Pa što je ovo?! Tko ovdje odlučuje? Oni rade ovdje što žele, znači oni odlučuju kada će utakmica početi', galamio je Tudor te nastavio:

'Nevjerojatno! Sada smo mi više oštećeni nego vaša momčad jer vas čekamo već deset minuta ovdje. Ovo je Liga prvaka, a ne amaterski turnir!'

Nakon svega je utakmica napokon započela, s gotovo pola sata zakašnjenja, a Tudor je doživio hladan tuš jer je Trincao doveo goste u vodstvo već u prvoj minuti!

Srećom, Marseille se brzo vratio, već u 13. minuti Sanchez je izjednačio nakon katastrofalne pogreške gostujućeg golmana Adana. U 16. je Marseille golom Harita poveo 2:1, a sve je praktički bilo gotovo u 23. minuti kad je golman Sportinga dobio crveni karton. Za 3:1 zabio je Balerdi u 28. minuti, a za konačnih 4:1 strijelac je bio Mbemba u 84. minuti.

Nakon utakmice se oglasio Tudor te pojasnio svoje reakcije u tunelu...

  • +21
Olympique Marseille - Sporting Lisabon, Liga prvaka, 4.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Guillaume Horcajuelo

'Bio sam ljutit jer smo bili na terenu, a za novu promjenu oko početka utakmice rekli su nam kada smo već izašli iz svlačionice. To nije normalno, nije u redu', kazao je Tudor te nastavio:

'Morali su nas upozoriti oko toga. Izašli smo na teren u 19 sati, a Sporting još nije bio tu. To stvarno nije normalno, pa ovo je Liga prvaka!'

No, cijeli ispad Igora Tudora uoči utakmice imao je i 'skrivenu' poruku...

'Moram biti iskren i priznati da sam imao i jednu drugu ideju. Namjerno sam to napravio i bio tako glasan. Sve to u cilju da probudim svoje igrače. Nije bilo publike pa sam se zato tako dobro čuo. No, moram reći da odluke delegata nemaju smisla i bile su na štetu moje momčadi', otkrio je Tudor te prokomentirao utakmicu:

'Bila je to vrlo ozbiljna utakmica moje momčadi koja je dobro reagirala nakon što je primila gol. Crveni karton je očito bio u našu korist, ali želim čestitati svim igračima, bez pojedinačnih pohvala. Ovo je pobjeda u Ligi prvaka i ima veliku vrijednost i olakšava nam posao, ali dobili smo već i druge velike utakmice', zaključio je Tudor.

Standings provided by Sofascore