liga prvaka

Ovo je momčad Dinama koja će večeras istrčati protiv Red Bull Salzburga; Ante Čačić mora preuzeti taktički rizik...

05.10.2022 u 08:11

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama danas od 18.45 sati (Arenasport 1) igraju utakmicu 3. kola Lige prvaka kod Red Bull Salzburga. Realno, izravan je ovo dvoboj za treće mjesto u skupini i Ante Čačić nema previše manevarskog prostora za kalkulacije

Dan uoči utakmice s Red Bull Salzburgom je trener Dinama Ante Čačić progovorio o ozlijeđenim igračima te je mnoge iznenadio otvorenim priznanjem na koje igrače ne računa za današnji dvoboj 3. kola Lige prvaka.

'Moram napomenuti da imamo dosta poteškoća. Pod velikim upitnikom su Mišić i Ristovski. Za Mišića još ima šanse da zaigra, a za Ristovskog teško', kazao je Čačić i nastavio:

'Da, Mišić i Ristovski su bitni igrači, ali Dinamo u rosteru ima igrače koji su na razini ovakve utakmice. Moramo se pobrinuti da ih dostojno zamijenimo. Kao što sam rekao, odlučio sam da s Ristovskim neću riskirati, a za Mišića ćemo vidjeti...'

No, nešto kasnije su i Mišić i Ristovski odradili trening na travnjaku Red Bull Arene u Salzburgu, pa je za očekivati da će barem jedan od njih, vrlo vjerojatno Josip Mišić, ipak od prve minute zaigrati protiv 'bikova'.

Ante Čačić jednostavno nema previše manevarskog prostora za kalkulacije, Dinamo u ove dvije utakmice s Red Bullom lovi treće mjesto u skupini, pa će na teren danas istrčati najjače raspoložive snage. Mora trener Dinama nešto i riskirati u ovom susretu te je dojam je da bi se mogao odlučiti za formaciju 3-5-2.

  • +30
Milan - Dinamo, 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Momčad Dinama za utakmicu pritiv RB Salzburga trebala bi ovako izgledati:

Livaković - Lauritsen, J. Šutalo, Perić - Moharrami, Ademi, Mišić, Ivanušec, Ljubičić - Oršić, Petković

Na golu je standardno Livaković, a obrambeni trojac čine stoperi - desno Lauritsen, lijevo Perić, a Josip Šutalo u sredini. Na bokovima bi trebali krenuti Moharrami desno umjesto ozlijeđenog Ristovskog, a lijevo sad već standardni Ljubičić. Srce veznog reda činit će oporavljeni Mišić kao zadnji vezni i kapetan Ademi kao 'osigurači' te ofenzivno usmjereni Ivanušec. U napadu će očekivano krenuti Oršić i Petković.

Realno, ne treba očekivati nikakvu ljepoticu od utakmice, Dinamo će se prvenstveno braniti i svoju priliku čekati iz kontri. Petković bi se u takvom rasporedu snaga trebao taktički 'žrtvovati' te 'otvarati' prostor za Oršića i Ivanušeca koji će se ubacivati iz drugog plana. Protiv Chelseaja je upalilo, zašto ne bi i danas...

Standings provided by Sofascore