NAJBOLJI NA MUKAMA

Drama ide dalje: Podignuta optužnica protiv braće Karabatić!

03.10.2012 u 08:22

Bionic
Reading

Uz Ivana Balića najbolji rukometaš svijeta proteklog desetljeća Nikola Karabatić priveden je zbog sumnji u veliku kladioničarsku aferu i prijeti mu drakonska kazna, a njegov odvjetnik je i službeno objavio kako je od danas i službeno nezaposlen

Ukupno je, zbog sumnji na ilegalno klađenje, privedeno čak 18 osoba od kojih su devetorica bivših i sadašnjih igrači Montpelliera.

Od igrača tog kluba osumnjičeni su Nikola i Luka Karabatić, Mickael Robin, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Mladen Bojinović, te Primož Prošt, Dragan Gajić i Vid Kavtičnik.

Sud u Montpellieru je u utorak navečer podignuo optužnicu, između ostalih, i protiv uglednog francuskog rukometaša Nikole Karabatića, jednog od najboljih na svijetu zadnjih godina.

Riječ je o slučaju koji je pokrenut posredstvom ilegalnog klađenja na navodno namještenu utakmicu u svibnju ove godine. U pitanju je bio ogled Cesson-Rennesa i tada već sigurnog prvaka Montpelliera koji je dobio domaćin 31:28.

Na tu utakmicu se kladila nekolicina igrača Montpelliera, ali i neke djevojke samih rukometaša, te je ta pobjeda uplatiteljima donijela dobit od preko 200.000 eura.

Na sudu je podignuta optužnica protiv Nikole Karabatića i za ilegalno klađenje i za namještanje utakmice. Još se ne zna hoće li se ugledni svjetski rukometaš moći braniti sa slobode, a iste optužnice terete njegovog brata Luku, potom i djevojke braće Karabatić protiv kojih je podignuta optužnica za ilegalno klađenje, a među optuženima je i sadašnji francuski reprezentativac Samuel Honrubia

'Jesam li se kladio? Ja nisam, ali kladila se moja djevojka', prenio je Karabatićeve riječi njegov odvjetnik.

Njegov odvjetnik je pred novinarima kazao kako je 'Nikola Karabatić od danas i službeno nezaposlen'.

Sve u svemu čini se kako će nakon podignute optužnice i suđenja braća Karabatić biti pribijeni na stup srama i sve što su u karijeri dobro napravi za francuski rukomet, ako su dokazi dovoljno čvrsti, past će u vodu. No čim je podignuta optužnica, znači da je 'propjevalo' još nekoliko ljudi koji su bili uključeni u ilegalno klađenje. Među njima je i vlasnik jednog kafića kojeg se sumnjiči da je 'od njega sve krenulo'.