ZAHUKTAVA SE WIMBLEDON

Donna Vekić 'propustila' legendu, Đoković siguran

27.06.2016 u 16:36

Bionic
Reading

Peterostruka wimbledonska pobjednica Amerikanka Venus Williams svladala je Osječanku Donnu Vekić sa 7-6 (3), 6-4 u dvoboju 1. kola Grand Slam turnira u londonskom All England Clubu

Ne računajući nastupe na ITF Challengerima, ovo je bio 12. uzastopni poraz hrvatske Fed Cup reprezentativke u kvalifikacijama ili glavnom ždrijebu WTA turnira, ali je barem dojam koji je ostavila bio solidan. Štoviše, Donna Vekić je zaslužila osvojiti barem prvi set ovog dvoboja, u kojem je dvaput stvarala prednost 'breaka' (4-3, 6-5), imala i dvije set-lopte (40-15) u 12. gemu, ali je tada odlučila čekati pogrešku iskusne suparnice, koju nije dočekala.

Vekić je prva došla u priliku za 'break' i u drugom setu, pri rezultatu 4-4, samo da bi u sljedećem gemu po treći i posljednji put izgubila servis. Venus Williams nije napravila pogrešku kakvu je Osječanka učinila u prvom setu te je nakon jednog sata i 52 minute igre ostvarila pobjedu i izborila plasman u drugo kolo, gdje ju čeka Grkinja Maria Sakkari.


Od hrvatskih predstavnica u turniru su još ostale Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh. Lučić-Baroni će u utorak igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove s kojom ima 0-4 u međusobnim dvobojima, dok Konjuh čeka dvoboj s Talijankom Karin Knapp.

U muškom dijelu ždrijeba branitelj naslova Novak Đoković je sa 6:0, 7:6, 6:4 svladao domaćeg predstavnika Jamesa Warda. Put prema petom Grand slam naslovu u nizu nastavit će ogledom protiv Francuza Mannarina.

Đoković se zagrijao protiv Britanca Warda