MASTERSI U MIAMIJU

Donna Vekić probila se u treće kolo; Ivo Karlović oprostio se već poslije prvog meča

22.03.2019 u 08:55

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 25.) probila se u 3. kolo WTA turnira u Miamiju pobijedivši u 2. kolu Španjolku Saru Sorribes Tormo (WTA - 78.) sa 6-3, 6-3, dok je Ivo Karlović (ATP - 76.) zaustavljen u 1. kolu ATP turnira Masters 1000 serije porazom 7-6 (2), 6-4 od Španjolca Pabla Andujara (ATP - 88.).

Vekić je u prvom setu nadoknadila zaostatak od 0-3 i serijom od šest gemova osvojila prvu dionicu meča. Naša je tenisačica izgubila servis i na početku drugog seta, što je odmah nadoknadila u sljedećem gemu te 'breakom' u osmom gemu stvorila odlučujuću prenost i na prvu meč-loptu završila dvoboj nakon 84 minute igre.

Vekić će u 3. kolu igrati protiv druge tenisačice svijeta, Čehinje Petre Kvitove, koja je sa 6-1, 6-4 nadigrala Grkinju Mariju Sakkari. Bit će to treći dvoboj Osječanke i dvostruke wimbledonske pobjednice te drugi u ovoj godini u kojoj je Vekić svladala Kvitovu na turniru u Sankt Peterburgu, dok je Čehinja bila bolja 2014. baš u Miamiju, kad su se također borile za mjesto u osmini finala.

  • +2
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ivu Karlovića su u sedmi poraz ove sezone odveli loše odigran 'tie-break' prvog seta i loš početak drugog. Andujar je prvi set osvojio zahvaljujući nizu od šest osvojenih poena u 'tie-breaku', a potom je u trećem gemu drugog seta napravio jedini 'break' u meču, što je 33-godišnjem Španjolcu bilo dovoljno za pobjedu u prvom dvoboju s 40-godišnjim hrvatskim veteranom.

  • +3
ATP Houston, Ivo Karlović - Nick Kyrgios, 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Karlović je meč završio sa 14 asova i četiri dvostruke pogreške uz 60 posto pogođenih prvih servisa i realizacijom od za njega skromnih 76 %. Imao je jednu neiskorištenu priliku za 'break' u prvom setu, a od tri 'break-lopte' Andujara uspio je spasiti dvije.

 Od preostale dvojice hrvatskih predstavnika u pojedinačnom turniru, u petak će u akciji biti 11. nositelj Borna Ćorić. Njegov meč sa Španjolcem Robertom Carballesom Baenom (ATP - 113.) trebao bi započeti oko 17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Marin Čilić će na teren u subotu, a suparnik mu je Rus Andrej Rubljov.