IZNENAĐENJE

Domžale šokirale West Ham i Slavena Bilića

29.07.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Slovenski prvoligaš Domžale priredio je iznenađenje pobijedivši u Ljubljani West Ham Slavena Bilića 2:1 u prvom susretu 3. pretkola Europske lige

Utakmica se igrala u Ljubljani na stadionu Stožice, a West Ham je stigao direktno iz Austrije gdje se nalazi na pripremama za novu sezonu koja počinje 14. kolovoza.

'Čekičari' su nastupili bez ponajboljih igrača Dimitrija Payeta i Manuela Lanzinija, no Bilić je na teren poslao jaku momčad koju su predvodili Carroll, Valencia, Noble i Antonio, te nova pojačanja Feghouli i Nordtveit. Bilić je utakmicu pratio s tribina, a momčad je vodio Nikola Jurčević.

Slovenski sastav je poveo u 11. minuti golom Matica Črnica iz kaznenog udarca, a izjednačio je Mark Noble sedam minuta kasnije, također iz jedanaesterca. Črnic je u 49. minuti lijepim golom doveo Domžale u novu prednost, a u samoj završnici je mogao zabiti i treći pogodak, no Adrian je sjajno obranio njegov udarac.

Danski prvoligaš Sonderjyske je na gostovanju u Poljskoj pobijedio Zaglebie Lubin 2:1, a jedan od junaka u danskoj pobjedi bio je hrvatski vratar Marin Skender. Bivši vratar Osijeka i Zagreba, koji je jednu sezonu proveo kao pričuva u Dinamu, u 62. minuti je obranio jedanaesterac Filipu Starzynskom. Skender je tijekom susreta imao još nekoliko odličnih obrana. Golove za goste zabili su Kroon (19) i Dal Hende (36), dok je pogodak za poljski sastav zabio Janoszka (45+2).


Birkirkara, koju vodi Dražen Besek, a brani Miroslav Koprić, je kod kuće izgubila od Krasnodara 0:3. Granqvist (45+1), Smolov (75-11m) i Laborde (89) zabili su za ruski sastav.

Austrija je u Beču izgubila od Spartaka iz Trnave 0:1, a pogodak odluke zabio je Robert Tambe u 46. minuti. Bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević nije nastupio za domaći sastav.

Slavia i Rio Ave su u Pragu odigrali bez golova, a za goste je do 69. minute igrao bivši igrač Zagreba Filip Krovinović,

Golova nije bilo niti u susretu Torpedo Zhodino - Rapid Beč. Za goste je posljednjih pet minuta igrao bivši veznjak Rijeke Ivan Močinić.

Lille i Gabala su odigrali 1:1, a za goste je cijeli susret odigrao Filip Ozobić.

Identičnim rezultatom završio je i susret između Luzerna i Sassuola. Domaćin je poveo u osmoj minuti golom Schneuwlyja, a izjednačio je Berardi u 42. minuti iz jedanaesterca. Domaćin je u 62. minuti mogao do novog vodstva, no Neumayr je promašio kazneni udarac. Za Luzern je cijeli susret odigrao Tomislav Puljić, dok Kaja Rogulj i Frane Čirjak nisu nastupili.

Rumunjski Pandurii Targu Jiu je kod kuće izgubio od Maccabi Tel Aviva 1:3, a za Rumunje je do 62. minute igrao bivši branič Lokomotive Filip Mrzljak.


Istanbul Basaksehir (Tur) - RIJEKA (HRV) 0-0
Oleksandrija (Ukr) - HAJDUK (HRV) 0-3
LOKOMOTIVA (HRV) - Vorskla Poltava (Ukr) 0-0
Heracles Almelo (Niz) - Arouca (Por) 1-1
AEK Larnaca (Cip) - Spartak Moskva (Rus) 1-1
Slavia Prag (Češ) - Rio Ave (Por) 0-0
IFK Gotheborg (Šve) - HJK Helsinki (Fin) 1-2
Austria Beč (Aut) - Spartak Trnava (Slk) 0-1
Lille (Fra) - Gabala (Aze) 1-1
Zaglebie Lubin (Polj) - SonderjyskE (Dan) 1-2
Torpedo (Blr) - Rapid Beč (Aut) 0-0
Jelgava (Lat) - Beitar Jerusalem (Izr) 1-1
Birkirkara (Mal) - Krasnodar (Rus) 0-3
Grasshoppers (Švi) - Apollon Limassol (Cip) 2-1
Luzern (Švi) - Sassuolo (Ita) 1-1
Panathinaikos (Grč) - AIK Stockholm (Šve) 1-0
Vojvodina (Srb) - Dinamo Minsk (Blr) 1-1
Genk (Bel) - Cork City (Irs) 1-0
Škendija (Mak) - Mlada Boleslav (Češ) 2-0
Osmanlispor (Tur) - Kalju Nomme (Est) 1-0
Pandurii (Rum) - Maccabi Tel Aviv (Izr) 1-3
Hertha Berlin (Njem) - Brondby (Dan) 1-0
Videoton (Mađ) - Midtjylland (Dan) 0-1
Gent (Bel) - Viitorul Constanta (Rum) 5-0
Aberdeen (Ško) - Maribor (Slo) 1-1
Domžale (Slo) - West Ham (Eng) 2-1