čeka se službena odluka

O rezultatu Hrvatske na SP-u oglasio se HRS, iz priopćenja se može iščitati koja je sudbina izbornika Hrvoja Horvata

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

Hrvatski rukometni savez objavio je priopćenje nakon devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu, a iz njega se može iščitati da će izbornik Hrvoje Horvat postati 'bivši'

Priopćenje od HRS-a prenosimo u cijelosti…

'Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom', jasni su u Savezu te nastavljaju:

'Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima, obavijest ćemo Vas pravovremeno.'

  • +25
  • +22

Hrvatska - Bahrain, SP u rukometu 2023.

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Hrvatsku deveto mjesto vrlo vjerojatno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, za konačnu potvrdu ulaska u kvalifikacije za OI u Parizu 2024. trebat će pričekati iduće Europsko prvenstvo i iduće Afričko prvenstvo.

Horvat nakon pobjede nad Bahreinom u Malmoeu nije želio odgovoriti na pitanje o mogućoj ostavci. Točnije samo je otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku čelnika Saveza.

Hrvoje Horvat je na mjestu izbornika naslijedio Linu Červara nakon neuspjeha na prošlom SP-u u Egiptu 2021. Nije uspio proći u kvalifikacijama za OI u Montpellieru, Hrvatska je na EURU prošle godine bila je osma, a na mundijalu 2023. godine osvojila je devetu poziciju. Prije SP-a Horvat je postao trener njemačkog Wetzlara.

Kao favorit za Horvatova nasljednika navodno se ističe bivši kapetan Hrvatske Goran Perkovac, zlatni olimpijac iz Atlante, koji je dosad vodio niz švicarskih i njemačkih klubova te grčku i švicarsku reprezentaciju.