UOČI POČETKA IGARA

Dogodio se jedan od najljepših trenutaka za hrvatske olimpijce

07.02.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Hrvatski stanovnici Olimpijskog sela u Pjongčangu u srijedu su došli na svoje - podignuli su na jarbol nacionalnu trobojnicu

Domaćini Zimskih olimpijskih igara (9. - 25. veljače 2018.) dočekali su hrvatsko izaslanstvo i poželjeli dobrodošlicu te uspješan nastup na Igrama našim olimpijcima.

Na toj mini-svečanosti šef Misije HOO-a na ZOI u Pjongčangu, Damir Šegota, predao je 'gradonačelniku' Olimpijskog sela Ryu Seung Minu prigodne darove iz Hrvatske.

  • +3
Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

'Domaćini se stvarno trude na svakom koraku da sve besprijekorno funkcionira. Zasad zaslužuju sve pohvale, nismo se suočili s većim problemima. Vjerujem da će ovo biti odlično organizirane Igre, unatoč velikoj hladnoći', rekao je Šegota.

Svečanosti su nazočili i brojni hrvatski olimpijci - predstavnici u bobu, skijaškom trčanju i sanjkanju, kao i volonteri koji brinu za našu reprezentaciju. Pridružili su se i predstavnici olimpijskih izaslanstva Španjolske, Litve, Madagaskara i Estonije.

Nakon aklimatizacije (privikavanja na korejsku zimu), naši olimpijci nastavljaju s treninzima te s pripremama za svečano otvorenje Igara 9. veljače.