SLOVENIJA SLAVI

Dinamovi 'krvnici' ostali bez Lige prvaka!

26.08.2014 u 22:36

Bionic
Reading

Danski Aalborg igrat će u Europskoj ligi nakon što je doživio težak poraz 4:0 od ciparskog APOEL-a te se tako oprostio od Lige prvaka. Zenit, Porto, BATE i slovenski Maribor prošli su u elitno nogometno natjecanje…

Nakon vrlo dobre igre protiv hrvatskog prvaka, Aalborg se nadao prolasku u Ligu prvaka, no morat će se zadovoljiti Europskom ligom, gdje bi se mogao ponovo naći s Dinamom, ako tako ždrijeb u petak odluči.

Danci su odigrali 1:1 kod kuće protiv APOEL-a iz Nicosije, a u uzvratu na Cipru doživjeli potpuni debakl. Vinicius, De Vicenti, Aloneftis i Sheridan zabili su za domać ei odveli ih u najprestižnije klupsko natjecanje svijeta.

Potpuno drukčije izdanje od onog koje je viđeno protiv Dinama...

Tamo će igrati i Porto koji je s lakoćom izbacio francuski Lille. Nakon trijumfa u gostima, s 2:0 je potvrdio pobjedu kod kuće, a golove za portugalskog prvaka zabili su Brahimi i Martinez.


Bogati ruski Zenit također nije imao problema u 'play-offu' kvalifikacija za Ligu prvaka. S ukupnih 4:0 svladao je belgijski Standard, a u uzvratu su golove zabili Hulk i Rondon.


Za najveću senzaciju pobrinuo se slovenski Maribor. Nakon 1:1 kod kuće, svladali su Celtic usred Glasgowa 1:0 i tako izbacili momčad koja je za 'zelenim stolom' vraćena u turnir. Junak slovenskog kluba bio je Tavares koji je postigao gol u 75. minuti.


U Ligu prvaka ponovo ide i bjeloruski BATE, koji je u 'play-offu' izbacio Slovan iz Bratislave.