NADAO SE POZIVU

Oglasio se Dinamov napadač Petković nakon što je doznao što o njemu misli izbornik Dalić

04.03.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovog je ponedjeljka objavio popis kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice, protiv Azerbajdžana (21. ožujka, u Zagrebu) odnosno Mađarske (u Budimpešti, 24. ožujka). Na njegovom su popisu i tri Dinamova igrača. Doduše, dva su dobila poziv, Dominik Livaković i Marin Leovac dok je treći tek s pretpozivom, Bruno Petković

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novi kvalifikacijski ciklus, a cilj kojeg je plasman na Euro 2020. godine.

>>> Zlatko Dalić objavio na koje igrače računa u kvalifikacijama za Euro; ima iznenađenja, a dotakao se i Darija Srne

Nažalost, izbornik Zlatko Dalić i dalje ima problema s ozljedama igrača, koji bi sigurno imali mjesto u nacionalnom dresu. A taj se problem posebno osjeti u zadnjem redu, gdje zbog ozljeda ne može računati na Vrsaljka, Pivarića, Mitrovića. Također, ni Strinić, koji je imao problema sa srcem, ali se vratio treninzima i konkurira za sastav Milana još uvijek nije u natjecateljskom ritmu. I jasno je da se izbornik odlučio na neke nove igrače. Doduše, Leovac nije 'novi', jer bio je već u reprezentativnom kadru.

  • +12
Izbornik Zlatko Dalić objavio popis igrača kvalifikacijske utakmice Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Drago mi je što sam ponovno u krugu reprezentacije. Očito je izbornik prepoznao moje igre u Dinamu i procijenio da mogu pomoći u kvalifikacijama. Dat ću sve od sebe da zadovoljim očekivanja navijača, suigrača i stručnog stožera', zahvalio se Marin Leovac na Dalićevom pozivu.

Igrama u Dinamu nametnuo se Metkovac Bruno Petković, kojeg su mnogi već sada vidjeli na popisu. I izbornik Dalić dijeli takvo mišljenje, ali Dinamovoj 'devetki' zasad je stigao tek - pretpoziv.

'Petković je svojim igrama zaslužio pretpoziv. Pokazao je kvalitetu, mi nemamo profil takvog igrača. Pogledat ćemo još dvije utakmcie s Benficom i donijeti odluku', obrazložio je Dalić, izbornik druge reprezentacije sa Svjetskog prvenstva. Dakle, Dalić o Petkoviću, koji je ove sezone zabio ali i namjestio nekoliko golova, očito ima vrlo dobro mišljenje. No, očito je oprezan...

Iako se nije želio nametati preko medija, svjestan da ima još protstora za napredak, Petković je atraktivnim golovima, asistencijama i sudjelovanjem u igri pokazao što zna i koliko vrijedi.

'Sigurno da je odličan osjećaj biti u krugu reprezentacije, ovaj pretpoziv izbornika Dalića je dodatni motiv da nastavim s ovim radom i u idućim utakmicama pokažem da imam kvalitetu i znanje biti u reprezentaciji Hrvatske', komentirao je Petković.

Dakle, na Petkoviću je sada da protiv Benfice, ovog četvrtka u Zagrebu od 18.55 sati (Arena sport 1) još jednom pokaže što zna i može a onda se možda nađe i na popisu za utakmice protiv Azerbajdžana odnosno Mađarske.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.