čistka na maksimiru

Dinamo se oglasio nakon smjene vodećih ljudi 'Mamićeve struje': Naštetili su ugledu kluba...

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 03.03.2023 10:54
  • Objavljeno 02.02.2023 u 19:19
Damir Zorić i Miroslav Rožić

Damir Zorić i Miroslav Rožić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Izvršni odbor Dinama na današnjoj je sjednici smijenio predsjednika Nadzornog odbora Miroslava Rožića, članove Nadzornog odbora Andreja Menigu i Nikolu Polaka te člana Izvršnog odbora Damira Zorića. Svu su navedeni u borbi za prevlast u klubu zastupali 'Mamićevu struju', a iz Dinama su nakon svega objavili priopćenje te pojasnili razlog smjene. Priopćenje prenosimo u cijelosti

'U četvrtak 2. veljače 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici se raspravljalo o događajima koji su se odvijali od posljednje Skupštine kluba održane 12. prosinca 2022. godine te su doneseni određeni zaključci i odluke.

Izvršni odbor je na temelju razmotrenih prijava pristiglih od strane pojedinih članova kluba u razdoblju od 23. prosinca 2022. do 1. veljače 2023. godine, a konkretno podnesenih protiv predsjednika Nadzornog odbora, članova Nadzornog odbora, dvojice članova Izvršnog odbora te jednog člana Skupštine, te na temelju neposrednih saznanja i opažanja zaključio da su četvorica članova GNK Dinamo, a to su predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, članovi Nadzornog odbora Andrej Meniga i Nikola Polak te član Izvršnog odbora Damir Zorić, svojim kontinuiranim postupanjima od 12. prosinca 2022. do dana donošenja ove odluke postupali protivno ciljevima Kluba te su ujedno u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu Kluba, iako su bili upoznati sa svojim jasnim obavezama i dužnostima sukladno Statutu.

Na sjednici je Izvršni odbor zaključio da se radi o postupanjima kojima se nesumnjivo ruši dignitet i ugled Kluba i svih članova Kluba, a navedeni pojedini članovi Kluba postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje. Donesen je i zaključak Izvršnog odbora da su isti članovi Kluba posljednju odluku Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba donesenu 25. siječnja 2023. godine nakon provedenog nadzora proglasili pravno neosnovanom i 'duboko politiziranom i pravno manjkavom' čime su također naštetili ugledu Kluba.

Budući da su svojim kontinuiranim protupravnim postupanjima naštetili ugledu GNK Dinamo i drugim članovima Kluba, Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o isključenju iz članstva u GNK Dinamo članova Kluba Miroslava Rožića, Andreja Menigu, Nikolu Polaka i Damira Zorića. Naglašavamo da je članstvo u klubu uvjet za članstvo u upravljačkim tijelima GNK Dinamo.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!